Nierfalen

Synoniemen: insufficientia renis, nierfalen, nierfunctiestoornis, nierfunctiestoornissen, nierinsufficientie, nierinsufficiëntie, renale decompensatie, renale insufficientie, renale insufficiëntie, verminderde nierfunctie, verminderde werking van de nieren

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Nierfalen is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 537 waarderingen.

Heeft u de zeldzame nieraandoening Atypisch Hemolytisch Syndroom?

Geplaatst op 1 juni 2017 door - 470 keer bekeken

Atypisch Hemolytisch Uremisch Syndroom (aHUS) is een syndroom waarbij rode bloedlichaampjes te snel worden afgebroken.

Er ontstaat plotselinge bloedarmoede en een tekort aan bloedplaatjes waardoor het bloed niet goed stolt. Ook kan acuut nierfalen ontstaan. Het is een zeldzame ziekte, in Nederland wordt geschat dat de diagnose AHUS 15-20 keer (5 kinderen, 10-15 volwassenen) per jaar wordt gesteld.

Er is een kenniskaart over aHUS beschikbaar. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. De meeste expertisecentra bieden een kenniskaart aan.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland