Nierfalen

Synoniemen: insufficientia renis, nierfalen, nierfunctiestoornis, nierfunctiestoornissen, nierinsufficientie, nierinsufficiëntie, renale decompensatie, renale insufficientie, renale insufficiëntie, verminderde nierfunctie, verminderde werking van de nieren

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Nierfalen is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 537 waarderingen.

Heeft u de zeldzame nieraandoening Nagel Patella Syndroom?

Geplaatst op 10 mei 2017 door - 760 keer bekeken

Het Nagel Patella Syndroom, oftewel het nagel-knieschijfsyndroom, is een zeldzame aandoening met afwijkingen van de nagels en de knieschijf (de patella).

Hierbij zijn op de vingernagels driehoekig halve maantjes te zien in plaats van ronde maantjes. Daarnaast zijn de knieschijven klein of afwezig. Ook heeft een deel van de mensen met het Nagel Patella Syndroom problemen met de nieren. Het syndroom komt voor bij 1 op de 50.000 mensen.

Er is een kenniskaart over Nagel Patella Syndroom beschikbaar. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. Voor de meeste expertisecentra is een kenniskaart beschikbaar.
Er is 1 reactie geplaatst


  • Straathof | 2 augustus 2019

    Ik merk dat er bij huisartsen heel weinig aandacht ,kennis over deze aandoening bestaat . Voorbeeld bij een vriend van mij zit het in de familie ook heeft die vaak last met plassen maar nog nooit is de combinatie gemaakt met NPS raar


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland