Nierfalen

Synoniemen: insufficientia renis, nierfalen, nierfunctiestoornis, nierfunctiestoornissen, nierinsufficientie, nierinsufficiëntie, renale decompensatie, renale insufficientie, renale insufficiëntie, verminderde nierfunctie, verminderde werking van de nieren

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Nierfalen is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 548 waarderingen.

Waar kan ik terecht met nierschade?

Geplaatst op 31 mei 2016 door - 1299 keer bekeken

Met nierschade kunt u om te beginnen terecht bij de huisarts. Met een simpele bloed- of urinetest kan hij vaststellen of u nierschade heeft. Zit de nierschade nog in het beginstadium? Dan kan de huisarts u behandelen en adviseren.

Soms moet u naar het ziekenhuis, naar de nefroloog. Bijvoorbeeld als u als gevolg van de nierschade een verhoogd risico op hart- en vaatziekten heeft of als de filtersnelheid van het bloed laag is. De nefroloog onderzoekt u en u moet hier regelmatig naartoe voor controle. Sommige ziekenhuizen hebben een speciale polikliniek Nierfalen of dialysecentrum waar specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen u bijstaan als u moet kiezen voor een nierfunctievervangende behandeling of gaat dialyseren.

Het is belangrijk dat u goed nadenkt over waar u behandeld wilt worden. Ziekenhuizen verschillen namelijk in kwaliteit. Uw huisarts kan u advies geven over welk ziekenhuis het meest geschikt is. Zelf kunt u zich ook oriënteren door de waarderingen van andere bezoekers over ziekenhuizen op ZorgkaartNederland.nl te lezen.

Waar vind ik meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de volgende sites:
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland