Nierontsteking

Nierontsteking is ook bekend onder de naam nefritis. Het is een naam waar drie aandoeningen onder vallen: glomerulonefritis, interstitiële nefritis en nierbekkenontsteking. Een nierontsteking kan een aantal oorzaken hebben. U kunt een nierontsteking krijgen doordat u last heeft van een infectieziekte, bijvoorbeeld tyfus. Ook stoornissen in de stofwisseling en een auto-immuunreactie kunnen zorgen dat u nierontsteking oploopt. U heeft last van een auto-immuunreactie als er in uw lichaam een afweerreactie ontstaat tegen uw eigen nierweefsel. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom een nierontsteking ervaren en wat de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) voor u kan betekenen. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Tergooi.nl, gezondheidsplein.nl

 

In het kort

• Nierontsteking is ook bekend onder de naam nefritis
• Onder de naam nierontsteking vallen drie aandoeningen: glomerulonefritis, interstitiële nefritis en nierbekkenontsteking.
• Symptomen zijn onder meer bloed en eiwit in de urine, verminderde nierfunctie, misselijkheid, koorts, huiduitslag en troebele urine.
• Herkent u een aantal van deze symptomen? Ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u eventueel door naar een specialist.
• De behandeling van nierontsteking bestaat meestal uit een antibioticakuur. Met de juiste antibiotica kunt u de bacterie bestrijden die de nierontsteking veroorzaakt.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 7.3

  Thuiszorg Pieter van Foreest, Thuiszorg, Team ’s-Gravenzande Thuis - 's-Gravenzande interview

  Geplaatst op 21 december 2016

  De tijden zijn verschillend. Maar als ik bijvoorbeeld een afspraak heb met de dokter op een bepaalde tijd, dan komen ze op tijd. Ik word goed geholpen, dat gaat goed. Ze komen binnen en groeten mij...

 • 2.0

  Uroloog Liem, D.L. - Schiedam

  Geplaatst op 22 november 2016

  Onbegrijpelijk dat deze man zijn beroep uit mag oefenen. Geen oog voor privacy, geen oog voor emoties van naastbetrokkenen. Verkeerde diagnose waarna complicaties. Nu in het EMC (eigen initiatief)...

  6 personen vinden dit een nuttige waardering.

 • 9.8

  Internist Verburgh, C.A. - Haarlem

  Geplaatst op 2 oktober 2016

  Ik vind Verburgh zeer dicht bij de patiënt staan, ik voel mij hier geen nummer. Hij neemt, zo nodig, echt de tijd voor je. En in mijn hele onderzoek periode dat er nog niet bekend was wat ik had...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Nierontsteking?

Er zijn in totaal 3 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Nierontsteking. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland