Non-hodgkin-lymfoom

Synoniemen: NHL, non-hodgkin, non-hodgkinlymfomen

Een non-Hodgkin-lymfoom is een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Er bestaan 30 tot 40 vormen van het non-Hodgkin-lymfoom. Een non-Hodgkin-lymfoom kan op alle leeftijden voorkomen. Een deel van de patiënten herstelt volledig. In 2013 waren er ongeveer 3.000 Nederlanders met een non-Hodgkin-lymfoom. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom een non-Hodgkin-lymfoom ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Hematologie Groningen

 

De behandeling van de aandoening Non-hodgkin-lymfoom is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 188 waarderingen.

In het kort

• Een non-Hodgkin-lymfoom (NHL) is een zeldzame vorm van lymfeklierkanker.
• Symptomen zijn onverklaarbaar gewichtsverlies, ’s nachts extreem zweten en koorts zonder aanwijsbare oorzaak.
• Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Deze verwijst u eventueel door naar een specialist.
• Meestal bepaalt een patholoog of u inderdaad een non-Hodgkin-lymfoom heeft. Dit doet hij door een stukje van uw weefsel met een microscoop te bekijken. Als u inderdaad de diagnose NHL heeft, dan volgt het zogenaamde stadiëringsonderzoek. Daarmee kijken de artsen waar in uw lichaam u nog meer NHL heeft.
• De behandeling van NHL hangt af van welke soort van deze ziekte u heeft. Ook het stadium waarin de ziekte zich bevindt en uw risicoprofiel bepalen de behandeling. Ook de plekken waar u NHL heeft zijn van belang om de behandeling te kiezen.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Non-hodgkin-lymfoom?

Er zijn in totaal 128 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Non-hodgkin-lymfoom. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland