Vaatontsteking

Synoniemen: angiitis, bloedvatontsteking, bloedvatontstekingen, ontsteking van de bloedvaten, vaatontstekingen, vaatwandontsteking, vaatwandontstekingen, vasculitiden, vasculitis

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Vaatontsteking is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 212 waarderingen.

In het kort

• Vaatontsteking is ook bekend onder de naam vasculitis.
• Bij vaatontsteking raakt de binnenwand van de bloedvaten ontstoken.
• Er zijn ongeveer tien ziekten die als vormen van vasculitis/vaatontsteking worden gezien.
• Als u last heeft van koorts, gewichtsverlies en een gebrek aan eetlust, dan kan het zijn dat u vaatontsteking heeft. Minder vaak komen rode ogen, bloedneuzen en bloed ophoesten voor bij vaatontsteking.
• Neem als de klachten aanhouden contact op met uw huisarts. Die stuurt u als dat nodig is door naar een internist of reumatoloog.

 

Bron: Harteraad.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.0

  Chirurg Walraven, L.A. van - Sneek

  8 maart 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Fijne chirurg Prima uitleg wat er gaande is en goede uitleg wat hij er aan gaat doenHet is alleen jammer dat hij naar Leeuwarden overgaat met opererenHeb geen leuke ervaring met behandeling daar.

 • Chirurg Lardenoye, J.H.P. - Arnhem

  1 maart 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  ik heb het goed ondervinding van mijn bloedvaten in de lies want die zaten aan weers kanten dicht zowel links twee stens en rechts drie stens en ondernarcose en twee dagen in het ziekenhuis gelegen...

 • Internist Frenken, L.A.M. - Heerlen

  25 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Geweldige dokter. Zéér empatisch. Binnen één week diagnose gesteld en behandeling begonnen. Leven gered, om het zo maar even te noemen. Ook de nazorg is fantastisch, duurt weliswaar lang, maar...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Vaatontsteking?

Er zijn in totaal 178 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Vaatontsteking. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland