Prostaatkanker

Synoniemen: prostaatcarcinomen, prostaatcarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Prostaatkanker is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 2186 waarderingen.

Wat kan Prostaatkankerstichting.nl voor mij betekenen?

Geplaatst op 21 januari 2015 door - 1629 keer bekeken

Prostaatkanker heeft een grote invloed op uw leven. De behandelingen eisen fysiek veel van u, maar ook mentaal trekt de ziekte een wissel op u. Angst en onzekerheid zullen regelmatig de kop opsteken. Dan is het extra fijn als u kunt praten met een lotgenoot. Iemand die hetzelfde meemaakt en uw pijn en verdriet kent. Voor lotgenotencontact, maar ook advies en extra informatie over behandelingen kunt u terecht bij een patiëntvereniging: ProstaatKankerStichting.

Wat doet de Prostaatkankerstichting.nl voor u?

De Prostaatkankerstichting.nl strijdt voor betere zorg. Dat doen zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten. Hiertoe organiseren zij:

  • Voorlichtingsbijeenkomsten, meestal in ziekenhuizen en in samenwerking met plaatselijke urologen en zorgverleners.
  • Inloopmiddagen voor informele onderlinge contacten.
  • Landelijke contactdagen met actuele informatie door medisch deskundigen.


Via hun magazine blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over prostaatkanker.

Op zoek naar lotgenoten? Bezoek dan de discussiegroep Prostaatkanker. De discussiegroep is voor iedereen die geraakt is door prostaatkanker: patiënten, naasten, maar ook zorgverleners. Binnen deze discussiegroep kunt u vragen stellen en kennis en ervaringen delen. 
Er zijn 2 reacties geplaatst


  • Poelmans FIAM | 24 november 2019

    Ik ben lotgenoot en wil graag via het magazine op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van prostaatkanker.

  • Felix | 4 november 2016

    Ik ben lotgenoot en vrijwilliger bij de PKS (ProstaatKankerStichting). Ik kom op voorlichtingsavonden in Ziekenhuizen, in inloophuizen, sta op beurzen voor de PKS en hoor daar steeds weer nieuwe informatie van de veldwerkers en van lotgenoten. De PKS helpt U bij het zoeken naar vragen om tot een goed gesprek te komen met de uroloog, de oncologisch / radiologisch verpleegkundige, zodat U zelf de regisseur van Uw ziekteproces wordt. De PKS bestaat alleen uit vrijwilligers en heeft veel kennis in huis en dat was voor mij reden om donateur en vrijwilliger te worden.


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland