Prostaatvergroting

Synoniemen: BPH, benigne prostaat hyperplasie, benigne prostaat hypertrofie, benigne prostaathyperplasie, benigne prostaathyperplasieen, benigne prostaathyperplasieën, benigne prostaathypertrofie, benigne prostaathypertrofieen, benigne prostaathypertrofieën, prostaatadenomen, prostaatadenoom, prostatisme, vergrote prostaat, vergrote prostaten

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Prostaatvergroting is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 2366 waarderingen.

In het kort

  • De prostaat is een klier onder de blaas. Deze klier ligt om de plasbuis heen. U kunt het vergelijken met een appel waar het klokhuis uitgeboord is. De prostaat is de spil in het mannelijke voortplantingssysteem. De prostaat maakt prostaatvocht aan. Via dit vocht komen de zaadcellen tijdens de zaadlozing naar buiten. Het prostaatvocht zorgt ervoor dat zaadcellen levend de eicellen bereiken.
  • De prostaat is bij de geboorte al aanwezig, maar is dan nog erg klein. Vanaf de puberteit tot uw 25e groeit uw prostaat langzaam tot ongeveer de grootte van een walnoot. Na uw 25e volgt een tweede groeispurt. Uw prostaat wordt heel langzaam groter en groter; een proces dat niet stopt. U heeft een vergrote prostaat.

    Bronnen: Thuisarts en Nederlandse Vereniging voor Urologie

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Prostaatvergroting?

Er zijn in totaal 477 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Prostaatvergroting. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland