Prostaatvergroting

Synoniemen: BPH, benigne prostaathyperplasie, benigne prostaathyperplasieën, benigne prostaathypertrofie, benigne prostaathypertrofieën, prostaatadenomen, prostaatadenoom, prostatisme, vergrote prostaat, vergrote prostaten

Een vergrote prostaat is een typisch mannenprobleem. Bijna iedere man krijgt hier in zijn leven mee te maken, maar zo’n 30 procent krijgt er ook daadwerkelijk last van. Lees hier meer over de oorzaken, symptomen en behandeling van een goedaardige prostaatvergroting. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Prostaatvergroting is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 2370 waarderingen.

Wat is een vergrote prostaat?

Wat is een vergrote prostaat? De prostaat is een klier onder de blaas. Deze klier ligt om de plasbuis heen. U kunt het vergelijken met een appel waar het klokhuis uitgeboord is. De prostaat is de spil in het mannelijke voortplantingssysteem. De prostaat maakt prostaatvocht aan. Via dit vocht komen de zaadcellen tijdens de zaadlozing naar buiten. Het prostaatvocht zorgt ervoor dat zaadcellen levend de eicellen bereiken.

De prostaat is bij de geboorte al aanwezig, maar is dan nog erg klein. Vanaf de puberteit tot uw 25e groeit uw prostaat langzaam tot ongeveer de grootte van een walnoot. Na uw 25e volgt een tweede groeispurt. Uw prostaat wordt heel langzaam groter en groter; een proces dat niet stopt. U heeft een vergrote prostaat.

Lees meer over de oorzaken en symptomen van een vergrote prostaat.

Gebruikte bronnen: Thuisarts, Nederlandse Vereniging voor Urologie, Allesoverurologie.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.0

  Ziekenhuis Rijnstate Arnhem - Arnhem

  25 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Bij mijn reconstructie van drie keer opgenomen te zijn, valt na dat het beter met mij gaat, de menselijke maat van de werkwijze. Dit voor de poli, hert rondje beneden pre operatief, de operatie, de...

  Reactie van/namens Rijnstate

  geplaatst op 25 mei 2018

  Geachte heer, Bedankt voor uw reactie op deze website. We geven uw reactie door aan de afdeling Urologie. Vriendelijke groet,...

 • 9.3

  Huisarts McKenney, K.M. - Enschede

  23 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dr. McKenny heeft mij geadviseerd om mij te laten opereren in het MST. Hij heeft mij een verwijzing gegeven naar de Urologie van het MST. Operatie is zeer goed geslaagd. Ben er zeer content mee.

 • 9.3

  Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST), locatie Enschede - Enschede

  23 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  De operatie was op 22 februari 2018. Dat is nu drie maanden geleden. Ik kan niet anders zeggen dan dat de operatie zeer goed geslaagd is. Heb er elke dag plezier van.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Prostaatvergroting?

Er zijn in totaal 402 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Prostaatvergroting. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

 • 9.4
  66

  Urologen Kliniek

  Overige kliniek

  • Vleuten
 • 9.4
  10

  Willemsen, J.

  • Uroloog
  • Franciscus Vlietland, Schiedam
 • 9.3
  12

  Hond, J.A.P.M. de

  • Basisarts
  • Andros Mannenkliniek Arnhem, Arnhem
Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland