Resusantagonisme

Synoniemen: resus antagonisme, resus-antagonisme, resusincompatibiliteit, rhesus antagonisme, rhesus-antagonisme, rhesusantagonisme, rhesusincompatibiliteit

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Resusantagonisme is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 9 waarderingen.

In het kort

• Bij resusantagonisme breekt het afweersysteem van de moeder de rode bloedcellen van de baby af
• Resusantagonisme komt alleen voor bij vrouwen met een negatieve bloedgroep. 17 procent van de Nederlanders heeft een negatieve bloedgroep.
• Tijdens de zwangerschap wordt bij de puncties gekeken of er sprake is van resusantagonisme
• Als de baby inderdaad een positieve bloedgroep heeft, dan krijgt de moeder een injectie.
•Mogelijke symptomen van resusantagonisme bij een pasgeboren baby zijn geelzucht, vergroting van lever en milt, ademhalingsproblemen en groeiafwijkingen
• De behandeling van pasgeboren baby’s met resusantagonisme kan bestaan uit lichttherapie, het aanvullen van vocht en toediening van stoffen waarmee het bilirubinegehalte in het bloed kan worden verlaagd. In ernstige gevallen is een bloedtransfusie nodig.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Resusantagonisme?

Er zijn in totaal 12 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Resusantagonisme. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland