Ruggenmergaandoeningen

Als u een ruggenmergaandoening heeft, dan is uw ruggenmerg beschadigd. Vaak komt dat door bijvoorbeeld een trauma, zoals een ongeval. Ook kunnen andere aandoeningen een ruggenmergaandoening veroorzaken. Bijvoorbeeld ALS en multiple sclerose. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling en wat de Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten ‘de Wervelkolom’ voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom ruggenmergaandoeningen ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.
Bron: gezondheidenwetenschap.be, merckmanual.nl

 

De behandeling van de aandoening Ruggenmergaandoeningen is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 123 waarderingen.

In het kort

• U heeft een ruggenmergaandoening als uw ruggenmerg is beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeval of door een andere aandoening komen.
• Symptomen van ruggenmergaandoeningen zijn gevoelloosheid, zwakte, verlies van zintuiglijke waarneming, verlies van darm- en blaascontrole, verlamming en rugpijn.
• Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Deze verwijst u eventueel door naar het ziekenhuis

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.8

  Neurochirurg Verhagen, I.T.H.J. - Roosendaal

  19 november 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Weeën zeer bekwaam chirurg en enorm aardig.

 • Anesthesioloog Mahne, R.C. - Deventer

  8 november 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Hij leeft heel goed mee met patiënte ook als je beld gaat hij toch binnen twee dagen in bespreking met de artsen die hem op geeft. Ik vind dat dit echt gewerdeert mach worden wie doet zo iets nog?

 • 2.8

  Ziekenhuis Isala - Zwolle

  8 november 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Wat een ongelooflijk slecht ziekenhuis. In een jaar tijd is het zwaar achteruit gegaan. Veel van het verplegend personeel op afdeling neurochirurgie zijn sjagrijnig en bot tegen de patiënten. En tot...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Ruggenmergaandoeningen?

Er zijn in totaal 116 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Ruggenmergaandoeningen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland