Sarcoïdose

Synoniemen: besnier boeck, besnier-boeck, sarcoidose, ziekte van Besnier Boeck, ziekte van Besnier-Boeck

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Sarcoïdose is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 191 waarderingen.

Website Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland / Longfonds

Wat kan Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland voor mij betekenen?

Geplaatst op 28 juli 2015 door - 662 keer bekeken

Sarcoïdose heeft een grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet meer alles. Heeft u behoefte aan meer informatie over de ziekte en behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. Zoals de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland.

Wat doet de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland voor u?

De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland strijdt voor betere zorg en een prettiger leven. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk patiënten. U kunt bij de Sarcoïdose Belangenvereniging terecht voor informatie, advies en contact met andere mensen met sarcoïdose.


Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland 

  • Sarcoïdose forum. Een digitale ontmoetingsplaats voor sarcoïdosepatiënten. U kunt zelf een topic op het forum aanmaken of reageren op andersmans posts.
  • Ervaringen delen. Dit zijn contactpersonen die zelf sarcoïdose hebben (gehad) en met hen kunt u praten over de ziekte. Let op: het zijn geen medisch specialisten. Ze praten dus alleen vanuit hun eigen ervaring; inhoudelijk advies mogen ze niet geven.
  • Bijeenkomsten. Meerdere keren per jaar organiseert Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland informatie- en ervaringsbijeenkomsten. Bij de informatiebijeenkomsten spreekt een deskundige over sarcoïdose. Hierbij kunnen bijvoorbeeld de longen aan bod komen, maar ook de ogen of klachten als vermoeidheid en concentratieproblemen. Bij ervaringsbijeenkomsten staat het uitwisselen van ervaringen met andere mensen met sarcoïdose centraal.

 
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland