Schaamlipkanker

Synoniemen: vulvacarcinomen, vulvacarcinoom, vulvakanker

Schaamlipkanker is een kwaadaardig gezwel aan de uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Bijvoorbeeld de schaamlippen, maar ook de clitoris of het perineum. Schaamlipkanker is een zeldzame vorm van kanker, die vooral bij oudere vrouwen voorkomt. De gemiddelde leeftijd bij de diagnose schaamlipkanker is 65 jaar. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling en wat de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom schaamlipkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Kanker.nl

De behandeling van de aandoening Schaamlipkanker is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 42 waarderingen.

In het kort

• Schaamlipkanker is een kwaadaardig gezwel aan de uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen.
• Symptomen die kunnen wijzen op schaamlipkanker zijn onder meer zwelling, jeuk, pijn bij het plassen of seksueel contact, spontane pijn, ongemakkelijk zitten en bloedverlies.
• Herkent u deze symptomen? Ga dan naar uw huisarts. Deze verwijst u eventueel door naar het ziekenhuis.
• Onderzoeken die kunnen bepalen of u schaamlipkanker heeft zijn onder meer een CT-scan, een elektrocardiogram (ECG), radiografie (RX) en een schildwachtklieronderzoek.
• De behandeling kan bestaan uit chemotherapie, radiotherapie en vulvectomie (verwijdering van de schaamlippen of een deel ervan).

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Schaamlipkanker?

Er zijn in totaal 35 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Schaamlipkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland