Schildklierkanker

Schildklierkanker is een kwaadaardig gezwel in de schildklier. Het is een zeldzame vorm van kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 320 Nederlanders de diagnose schildklierkanker. Schildklierkanker komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Vooral bij jonge vrouwen (25-50 jaar) komt deze vorm van kanker voor. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling en wat de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom schildklierkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.
Bron: Radboudumc, UZ Leuven

 

De behandeling van de aandoening Schildklierkanker is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 193 waarderingen.

In het kort

• Schildklierkanker is een kwaadaardig gezwel in de schildklier.
• Symptomen zijn onder meer het snel groeien van de knobbel, het hees worden van de stem, slikproblemen als de knobbel op de slokdarm drukt en het ontstaan van nieuwe knobbels.
• Herkent u deze symptomen? Ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u eventueel door naar het ziekenhuis.
• Onderzoeken die kunnen bepalen of u schildklierkanker heeft, zijn een bloedonderzoek, echografie, een isotopenscan van de schildklier en een punctie van een knobbel.
• De behandeling kan bestaan uit een operatie (schildklierverwijdering) en soms ook het gebruik van radioactief jodium.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.5

  Chirurg Welten, R.J.Th.J. - Heerlen

  23 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Open en benaderbare man. Heel betrokken. No nonsense type hetgeen ik zelf erg prettig vind. Goede opvolging na de operatie.

 • 9.0

  Chirurg Hollander, E.J.F. - Hilversum

  17 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dokter Hollander is zakelijk, direct en empathisch op de momenten dat het nodig is. Hij nam uitgebreid de tijd voor ons en legde tot in detail uit wat hij ging doen. Hij is zeer gedreven en houdt van...

 • 8.2

  Overige kliniek Sionsberg - Dokkum

  10 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Niet een heel groot ziekenhuis. Baliemedewerker aardig en behulpzaam. Dit geldt ook voor de medewerk(St)ers op de afdeling. Geen lange wachtijden. Ik ben tot nu toe zeer tevreden over de Sionsberg.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Schildklierkanker?

Er zijn in totaal 147 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Schildklierkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland