Staar

Synoniemen: cataract, grijze staar

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Staar is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 5616 waarderingen.

Waar kan ik met staar terecht?

Geplaatst op 7 mei 2015 door - 2460 keer bekeken

Met zichtsproblemen kunt u naar de huisarts of optometrist. Een optometrist is een kruising tussen een oogarts en opticien: hij of zij meet uw ogen op én onderzoekt of uw ogen nog gezond zijn. De huisarts of optometrist kunnen op basis van uw klachten een eerste diagnose stellen.

Vervolgonderzoek is daarna vaak nodig. Een optometrist of oogarts kan dit doen. Let op: een oogarts stelt altijd de uiteindelijke diagnose. Dat doet hij door de ooglens met een spleetlamp (een soort microscoop)  te bekijken. De oogarts kijkt of uw lens troebel is en beslist dan in overleg met u of een operatie op dat moment zinvol is. Naast het ziekenhuis kunt u voor onderzoek en behandeling ook terecht bij verschillende zelfstandige behandelcentra (ZBC’s).

Voor een operatie kunt u terecht in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen en in een aantal zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). Over verschillen tussen ziekenhuizen en klinieken, leest u hier meer.

 
Er is 1 reactie geplaatst


  • thom | 5 januari 2019

    Is staar ook te laseren?


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland