Stollingsstoornissen

Synoniemen: bloedstollingsafwijking, bloedstollingsafwijkingen, bloedstollingsstoornis, bloedstollingsstoornissen, bloedstollingsziekte, bloedstollingsziekten, bloedstollingsziektes, hemofilie, stollingsafwijking, stollingsafwijkingen, stollingsstoornis, stollingsziekte, stollingsziekten, stollingsziektes

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Stollingsstoornissen is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 148 waarderingen.

In het kort

  • De bekendste stollingsstoornis is hemofilie. Er zijn er echter veel meer, bijvoorbeeld de ziekte van von Willebrandt, de ziekte van Glanzmann en Tromofilie.
  • Om te kijken of u een stollingsstoornis heeft, kan uw arts een aantal stollingstests uitvoeren. Dat gaat om bijvoorbeeld het meten van de bloedingstijd, prothrombinetijd en de geactiveerde prothrombinetijd.
  • Behandeling van een stollingsstoornis gebeurt meestal met medicatie.
  • Sporten is belangrijk als u een stollingsstoornis heeft. Sterke spieren beschermen namelijk uw gewrichten. Ook is het belangrijk om niet te dik te worden.
  • Laat ook bijvoorbeeld uw tandarts weten dat u een stollingsstoornis heeft, zodat hij daar rekening mee kan houden bij uw behandeling.

 

Bron: Nederlandse Vereniging voor Hemofilie-Patiënten

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Stollingsstoornissen?

Er zijn in totaal 101 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Stollingsstoornissen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland