Stollingsstoornissen

Synoniemen: bloedstollingsafwijking, bloedstollingsafwijkingen, bloedstollingsstoornis, bloedstollingsstoornissen, bloedstollingsziekte, bloedstollingsziekten, bloedstollingsziektes, hemofilie, stollingsafwijking, stollingsafwijkingen, stollingsstoornis, stollingsziekte, stollingsziekten, stollingsziektes

Als u een stollingsstoornis heeft, stolt uw bloed anders dan normaal. Dat kan bijvoorbeeld komen door een afwijking aan de bloedplaatjes of stollingsfactoren. De bekendste stollingsstoornis is hemofilie, een aandoening die vooral bij mannen voorkomt. Ook vrouwen kunnen echter last hebben van stollingsstoornissen. Stollingsstoornissen worden vaak op jonge leeftijd ontdekt, maar in sommige gevallen zijn mensen al ouder dan 60 voor ze horen dat ze een stollingsstoornis hebben. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere patiënten de zorg rondom stollingsstoornissen ervaren en wat de Nederlandse Vereniging voor Hemofilie-patiënten (NVHP) voor u kan betekenen.

Bron: nvhp.nl en wikipedia.nl

De behandeling van de aandoening Stollingsstoornissen is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 137 waarderingen.

In het kort

  • De bekendste stollingsstoornis is hemofilie. Er zijn er echter veel meer, bijvoorbeeld de ziekte van von Willebrandt, de ziekte van Glanzmann en Tromofilie.
  • Om te kijken of u een stollingsstoornis heeft, kan uw arts een aantal stollingstests uitvoeren. Dat gaat om bijvoorbeeld het meten van de bloedingstijd, prothrombinetijd en de geactiveerde prothrombinetijd.
  • Behandeling van een stollingsstoornis gebeurt meestal met medicatie.
  • Sporten is belangrijk als u een stollingsstoornis heeft. Sterke spieren beschermen namelijk uw gewrichten. Ook is het belangrijk om niet te dik te worden.
  • Laat ook bijvoorbeeld uw tandarts weten dat u een stollingsstoornis heeft, zodat hij daar rekening mee kan houden bij uw behandeling.

 Bron: Nederlandse Vereniging voor Hemofilie-Patiënten

 

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Stollingsstoornissen?

Er zijn in totaal 81 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Stollingsstoornissen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland