Naar de navigatie Naar de inhoud

Stollingsstoornissen

Synoniemen: bloedstollingsafwijking, bloedstollingsafwijkingen, bloedstollingsstoornis, bloedstollingsstoornissen, bloedstollingsziekte, bloedstollingsziekten, bloedstollingsziektes, hemofilie, stollingsafwijking, stollingsafwijkingen, stollingsstoornis, stollingstoornis, stollingstoornissen, stollingsziekte, stollingsziekten, stollingsziektes

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Artikel Heeft u de zeldzame bloedaandoening PNH of Aplastische Anemie?

Heeft u de zeldzame bloedaandoening PNH of Aplastische Anemie?

18 september 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Heeft u de zeldzame bloedaandoening PNH of Aplastische Anemie? De kenniskaart PNH of Aplastische Anemie leggen uit wat deze aandoeningen inhouden.

Artikel 7 tips om een zorgverlener voor een stollingsstoornis te kiezen die bij u past

7 tips om een zorgverlener voor een stollingsstoornis te kiezen die bij u past

9 augustus 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Als u of uw kind een stollingsstoornis heeft en hiervoor behandeld moet worden, wilt u een ziekenhuis of kliniek en een zorgverlener vinden. En dan het liefst eentje die bij uw wensen past. Maar hoe doet u dat? Deze stappen kunnen u helpen in uw zoektocht.

Artikel 3 tips om een behandeling voor een stollingsstoornis te kiezen die bij u past

3 tips om een behandeling voor een stollingsstoornis te kiezen die bij u past

9 augustus 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Welke behandeling voor een stollingsstoornis past het beste bij uw mogelijkheden en uw wensen? Deze tips kunnen u helpen in uw zoektocht.

Artikel Heeft u de zeldzame bloedaandoening Paroxismale Nachtelijke Hemoglobinurie (PNH)?

Heeft u de zeldzame bloedaandoening Paroxismale Nachtelijke Hemoglobinurie (PNH)?

31 januari 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Paroxismale Nachtelijke Hemoglobinurie (PNH) is een bloedziekte waarbij er een te snelle afbraak is van rode bloedcellen. Hemoglobine (Hb) is een ijzerhoudend eiwit dat in de rode bloedcellen zit en de kleur aan bloed geeft.

Artikel Heeft u de zeldzame bloedaandoening Aplastische Anemie?

Heeft u de zeldzame bloedaandoening Aplastische Anemie?

30 januari 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Aplastische anemie (AA) is een zeldzame aandoening waarbij het beenmerg te weinig bloedcellen aanmaakt. Normaal gesproken produceren stamcellen in het beenmerg rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Bij patiënten met aplastische anemie gaat het fout bij het aanmaken van alle soorten bloedcellen. Als gevolg daarvan is er in de bloedsomloop een tekort aan rode bloedcellen (nodig voor vervoer van zuurstof), witte bloedcellen (nodig voor bescherming tegen infecties) en bloedplaatjes (nodig voor de stolling).

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders