Stoornissen in de impulsbeheersing

Synoniemen: impulsbeheersingsstoornis, impulsbeheersingsstoornissen, impulscontrolestoornis, impulscontrolestoornissen, stoornis in impulsbeheersing, stoornis van impulsbeheersing, stoornissen in de impulscontrole, stoornissen in impulsbeheersing, stoornissen van impulsbeheersing

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Stoornissen in de impulsbeheersing is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 101 waarderingen.

In het kort

  • Als u een stoornis in de impulsbeheersing heeft, kunt u uzelf op een bepaald gebied (bijvoorbeeld gokken) niet beheersen. Dat zorgt vaak voor problemen met functioneren.
  • Onder stoornissen in de impulsbeheersing vallen pyromanie, kleptomanie, gokverslaving, periodieke explosieve stoornis, trichotillomanie en titillomanie.
  • Pyromanie en gokverslaving komen veel vaker bij mannen voor, terwijl kleptomanie juist bij vrouwen veel vaker voorkomt.
  • Als u merkt dat u in de problemen komt doordat u uzelf niet goed onder controle heeft, ga dan naar uw huisarts.
  • Medicatie en cognitieve gedragstherapie kunnen helpen om de problemen op te lossen.

    Bron: Mens-en-Samenleving.infonu.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Stoornissen in de impulsbeheersing?

Er zijn in totaal 94 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Stoornissen in de impulsbeheersing. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland