Stoornissen in de impulsbeheersing

Synoniemen: stoornis in impulsbeheersing, stoornis van impulsbeheersing, stoornissen in de impulscontrole, stoornissen in impulsbeheersing, stoornissen van impulsbeheersing

Een stoornis in de impulsbeheersing staat ook bekend als een drangstoornis. Als u een stoornis in de impulsbeheersing heeft, dan kunt u uzelf niet goed onder controle houden in sommige situaties. U kunt bijvoorbeeld niet stoppen met gokken en komt daardoor (financieel) in de problemen. Bekende stoornissen in de impulsbeheersing zijn gokverslaving, pyromanie (de neiging om dingen in brand te willen steken) en kleptomanie (de neiging om dingen te willen stelen). De ene stoornis komt vaker bij mannen voor, de andere meer bij vrouwen. Stoornissen in de impulsbeheersing ontstaan vaak tijdens de puberteit of als mensen jongvolwassen zijn. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere patiënten de zorg rondom stoornissen in de impulsbeheersing ervaren.

Bron: 123psychologie.nl en mens-en-Samenleving.infonu.nl

De behandeling van de aandoening Stoornissen in de impulsbeheersing is gewaardeerd met een 8.4 op basis van 86 waarderingen.

In het kort

 • Als u een stoornis in de impulsbeheersing heeft, kunt u uzelf op een bepaald gebied (bijvoorbeeld gokken) niet beheersen. Dat zorgt vaak voor problemen met functioneren.
 • Onder stoornissen in de impulsbeheersing vallen pyromanie, kleptomanie, gokverslaving, periodieke explosieve stoornis, trichotillomanie en titillomanie.
 • Pyromanie en gokverslaving komen veel vaker bij mannen voor, terwijl kleptomanie juist bij vrouwen veel vaker voorkomt.
 • Als u merkt dat u in de problemen komt doordat u uzelf niet goed onder controle heeft, ga dan naar uw huisarts.
 • Medicatie en cognitieve gedragstherapie kunnen helpen om de problemen op te lossen.

Bron: Mens-en-Samenleving.infonu.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.7

  Fysiotherapeut Sluijs, L. - Alphen aan den Rijn

  23 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  In combinatie met aanpassingen in onze eigen aanpak (in overleg met de kindercoach/kinderfysiotherapeut) bleek dit de perfecte remedie voor het gedrag van onze zoon. De een op een gesprekken tussen...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 9.0

  Cardioloog Freericks, M.P. - Hoogvliet

  14 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Goede, vriendelijke behandeling

 • 9.3

  GGZ Ypse - 's-Hertogenbosch

  9 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Prettige mensen die naar je luisteren en een passende oplossing voor je willen zoeken, creëren of aanbieden. Bijvoorbeeld dat ik feedback gaf over meer weken tussen groepsbijeenkomsten, waar naar...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Stoornissen in de impulsbeheersing?

Er zijn in totaal 79 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Stoornissen in de impulsbeheersing. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland