Vruchtbaarheidsproblemen

Synoniemen: subfertiliteit, verminderde vruchtbaarheid, vruchtbaarheid verminderd, vruchtbaarheidsprobleem

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Vruchtbaarheidsproblemen is gewaardeerd met een 8.0 op basis van 421 waarderingen.

Wat kan Freya voor mij betekenen?

Geplaatst op 16 mei 2018 door - 670 keer bekeken

Foto Wat kan Freya voor mij betekenen?

Freya geeft mensen met een vruchtbaarheidsprobleem een stem.

Als een zwangerschap op zich laat wachten, heeft dit veel impact op je leven. Iets intiems als de kinderwens dat normaal gesproken tussen twee mensen blijft, moet opeens gedeeld worden met de buitenwereld. Niet iedereen toont begrip. Freya begrijpt het wel.

Welke zaken spelen er?

Je wilt dat artsen en verpleegkundigen zich realiseren dat de onderzoeken en behandelingen best moeilijk voor je kunnen zijn en dat ze je op een prettige manier daarin begeleiden. Je wilt dat het ziekenhuis jou de beste behandeling geeft. Je wilt dat je werkgever je gelegenheid biedt om naar het ziekenhuis te gaan. Je wilt dat je zorgverzekeraar de onderzoeken en behandelingen vergoedt. Je wilt dat de overheid en politiek een positieve houding hebben ten aanzien van vruchtbaarheidsbehandelingen.
Freya speelt hierin een belangrijke rol.

Wat heb jij nodig?

Je wilt onafhankelijke en betrouwbare informatie. Je wilt lezen hoe andere mensen hiermee omgaan, informatieve artikelen en het laatste nieuws. En niet te vergeten: tips van mensen die dezelfde weg hebben afgelegd en om je verhaal mee te delen.
Freya biedt je dit. Want wij weten hoe het voelt!
Iedereen bij Freya, vrijwilligers en medewerkers, heeft vruchtbaarheidsproblemen (gehad). Vaak met als uitkomst een kindje en soms ook zonder. Wij zetten deze levenservaring graag om in hulp aan jou. Wil jij ons werk steunen? Word dan lid.

Meer leden betekent dat Freya als organisatie krachtig kan blijven en:

  • patiënten verenigt, zodat niemand eromheen kan
  • aandacht vraagt voor begrip en taboedoorbrekende initiatieven
  • inspraak heeft bij beleidsmakers
  • invloed uitoefent op de kwaliteitseisen vanuit de patiënt
  • de stem van de patiënt vertegenwoordigt bij wetenschappelijk onderzoek
  • goede informatie kan bieden
  • mensen bijeenbrengt om ervaringen uit te wisselen, zowel life als virtueel

Wij geven jou een stem

Wij onderhouden contacten met ziekenhuizen, de medische beroepsgroepen, overheid, verzekeraars, politiek, media en andere patiëntenorganisaties. Belangrijke speerpunten daarbij zijn aandacht voor patiëntgerichte zorg, vergoedingen van vruchtbaarheidsbehandelingen en het bespreekbaar maken van arbeidsverzuim tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen.
Freya vertegenwoordigt het patiëntenperspectief met verve. Naast ieders persoonlijke expertise brengen we ook allemaal onze ervaringsdeskundigheid in bij deze gesprekken.

www.freya.nl/lidworden

Wat kun je van Freya verwachten?

Je vindt bij ons informatie, steun en lotgenoten als die zo gewenste zwangerschap uitblijft. Freya is er voor jou.

Kijk eens op onze website

Op onze uitgebreide website www.freya.nl lees je over allerlei dingen waarmee je te maken krijgt als zwanger worden niet (makkelijk) lukt. Actuele, belangrijke en praktische informatie, nieuwsberichten, omgang met de omgeving, je rechten en plichten, etc. Je vindt hier ook de Monitor Fertiliteitzorg die je helpt bij de keuze voor een kliniek. 

Volg ons op de Sociale Media

Op Facebook, Instagram, Twitter en Instagram deelt Freya ondersteunende posts. Met name via onze Facebookpagina delen we ook actuele informatie en oproepjes.

Lees het Freya Magazine

Vier keer per jaar verschijnt het Freya Magazine. In het Magazine bundelen we indrukwekkende ervaringsverhalen, grappige columns en inspirerende illustraties. Ook schrijven we artikelen over nieuwe ontwikkelingen binnen de fertiliteitszorg, recenseren nieuw verschenen boeken en geven tips voor alledaagse lastige situaties. Als abonnee-lid krijg je het blad automatisch thuisgestuurd. Wil je een voorproefje? Dan kun je op de website de digitale 'light-versies' van eerder verschenen nummers vinden.

Wij brengen je in contact

Een warm bad. Aan een half woord genoeg. Herkenning. Zomaar wat steekwoorden die lotgenotencontact zo bijzonder maken. Niemand begrijpt beter wat je doormaakt dan iemand die in eenzelfde situatie zit!
Online faciliteren we dit contact, bijvoorbeeld via Facebook besloten groepen en via fora op onze website, zodat jij op jouw manier met anderen in contact kunt komen.
Wij brengen mensen ook samen ‘in real life’ ontmoetingen. Zowel de events van Freya zelf, als die door anderen worden georganiseerd staan in onze web agenda.

Word je ook abonnee-lid?

Een lidmaatschap kost € 36,00 per jaar. Voor dit bedrag krijg je 4 keer per jaar het Freya Magazine toegestuurd. Bovendien krijg je korting op bijeenkomsten die Freya organiseert. En last but not least betekent jouw steun aan Freya dat we als vereniging sterker worden en sterker staan in het behartigen van de belangen van mensen met een vruchtbaarheidsprobleem. Want hoe groter de groep mensen die we vertegenwoordigen, des te krachtiger onze stem. 

Mogen we ook op jouw steun rekenen? www.freya.nl/lidworden
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland