Wekedelentumoren

Synoniemen: sarcomen, sarcoom, wekedelenkanker, wekedelensarcomen, wekedelensarcoom, wekedelentumor

Wekedelentumoren zijn tumoren in de weke delen. Weke delen zijn bijvoorbeeld vet, spieren, zenuwen en bloedvaten. Er zijn goedaardige en kwaadaardige wekedelentumoren. De aandoening komt vooral in de benen en buik/borst voor. Het aantal patiënten met wekedelentumoren neemt toe. In 2013 werd de diagnose wekedelentumoren 650 keer gesteld. In 2000 was dat nog 500 keer. Wekedelentumoren komen meer bij mannen dan bij vrouwen voor. De aandoening treedt op alle leeftijden op. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom wekedelentumoren ervaren en wat de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties voor u kan betekenen.

Bron: www.kanker.nl

De behandeling van de aandoening Wekedelentumoren is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 133 waarderingen.

In het kort

  • Bij 7 van de 10 patiënten met wekedelentumoren bevinden die zich in de benen of buik/borst
  • Dieper gelegen wekedelentumoren zijn lastig te herkennen. Bij een tumor in de buik krijgt u last van een vol gevoel, darmklachten of een opgezette buik.
  • Ook kunt u pijnklachten krijgen.
  • U kunt wekedelentumoren herkennen aan een knobbeltje of een zwelling. Als zo’n zwelling gedurende een aantal maanden groeit of pijn begint te doen, kunt u het best naar de huisarts gaan.
  • Uw huisarts verwijst u na een onderzoek eventueel door naar een specialist.
  • Mogelijke vervolgonderzoeken zijn een MRI-scan, een botscan, een CT-scan en een röntgenfoto
  • Bij zowel goedaardige als kwaadaardige wekedelentumoren is vaak een operatie nodig. Bij kwaadaardige wekedelentumoren is daarnaast vaak ook nog chemotherapie en/of bestraling nodig.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Wekedelentumoren?

Er zijn in totaal 94 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Wekedelentumoren. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland