Wekedelentumoren

Wekedelentumoren zijn tumoren in de weke delen. Weke delen zijn bijvoorbeeld vet, spieren, zenuwen en bloedvaten. Er zijn goedaardige en kwaadaardige wekedelentumoren. De aandoening komt vooral in de benen en buik/borst voor. Het aantal patiënten met wekedelentumoren neemt toe. In 2013 werd de diagnose wekedelentumoren 650 keer gesteld. In 2000 was dat nog 500 keer. Wekedelentumoren komen meer bij mannen dan bij vrouwen voor. De aandoening treedt op alle leeftijden op. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom wekedelentumoren ervaren en wat de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties voor u kan betekenen.

Bron: www.kanker.nl

In het kort

 • Bij 7 van de 10 patiënten met wekedelentumoren bevinden die zich in de benen of buik/borst
 • Dieper gelegen wekedelentumoren zijn lastig te herkennen. Bij een tumor in de buik krijgt u last van een vol gevoel, darmklachten of een opgezette buik.
 • Ook kunt u pijnklachten krijgen.
 • U kunt wekedelentumoren herkennen aan een knobbeltje of een zwelling. Als zo’n zwelling gedurende een aantal maanden groeit of pijn begint te doen, kunt u het best naar de huisarts gaan.
 • Uw huisarts verwijst u na een onderzoek eventueel door naar een specialist.
 • Mogelijke vervolgonderzoeken zijn een MRI-scan, een botscan, een CT-scan en een röntgenfoto
 • Bij zowel goedaardige als kwaadaardige wekedelentumoren is vaak een operatie nodig. Bij kwaadaardige wekedelentumoren is daarnaast vaak ook nog chemotherapie en/of bestraling nodig.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.7

  Chirurg Coevorden, F. van - Amsterdam

  Geplaatst op 11 september 2017

  Prima chirurg. Snelle acties. Legt heel duidelijk uit wat er is en wat zou kunnen gebeuren bij de operatie. Luistert goed, heeft droge humor. Heeft aandacht voor de patiënt. Ook na de operatie!...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 9.2

  Ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek - Amsterdam

  Geplaatst op 11 september 2017

  Snelle doeltreffende aktie. Prima voorlichting en uitleg. Bijzonder capabel en vriendelijk personeel op alle fronten. Van chirurg tot de mensen die eten brachten. Zaken werden reeel voorgesteld en...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 8.2

  Particulier woonzorgcentrum Thuisgenoten De Aa - Wierden

  Geplaatst op 10 augustus 2017

  Ben vanaf het moment van opname zeer goed ontvangen door zowel personeel en medebewoners. Wanneer ik ze nodig had belde ik op het alarm en kwamen ze bij me om te vragen of ze nog wat konden doen voor...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Wekedelentumoren?

Er zijn in totaal 63 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Wekedelentumoren. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland