Naar de navigatie Naar de inhoud

Whiplash

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Whiplash is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 397 waarderingen.

In het kort

  • De meest voorkomende klachten bij whiplash zijn pijn in de nek, het hoofd, de schouders en de rug. Concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en vergeetachtigheid komen ook veel voor.
  • Na een ongeluk (met de auto, op het sportveld of in huis) is het goed om u bij de huisarts te melden. Vooral ook als u nekklachten heeft. Eventueel verwijst uw huisarts u door naar een specialist.
  • Actief blijven is belangrijk. Daarbij moet u letten op een goede lichaamshouding en uw activiteiten afstemmen op uw belastbaarheid.
  • Soms is een multidisciplinaire behandeling nodig. Dat houdt in dat u met uw klachten hulp krijgt van meerdere soorten behandelaars. Dus dat u hulp krijgt van bijvoorbeeld een neuroloog, een fysiotherapeut en een ergotherapeut.
  • Het grootste deel van de whiplashpatiënten geneest binnen zes maanden. Tachtig procent is na twee jaar klachtenvrij. Eén op de vijf patiënten blijft klachten houden.

    Bron: Whiplash Stichting Nederland

Leer van ervaringen van anderen


Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden Schrijf een waardering

Waarderingen

Fysiotherapeut Tenwolde, A. - Rotterdam

13 juni 2021 - Goedgekeurd door de redactie

Arjan heeft mij zeker serieus genomen en alles aan gedaan om mij te herstellen. Ik ben een tijdje bij hem geweest alleen ben ik niet 100% van mijn klachten af wat dus totaal Niet aan de therapeut...

9.3
Lees meer
Revalidatiecentrum MiCare Revalidatie - Heerlen

9 juni 2021 - Goedgekeurd door de redactie

Uitstekende professionele zorg. Veel persoonlijke aandacht wordt er door een goed samenwerkend team aan je gegeven. Micare heeft me erg goed geholpen. Je leert er veel. Fysieke en mentale...

9.8
Lees meer
Fysiotherapiepraktijk DBC- Herstel bij Letsel en Arbeidsverzuim, locatie Enschede - Enschede

7 juni 2021 - Goedgekeurd door de redactie

Bij DBC us de begeleiding goed geregeld waarbij er veel contact is met de behandelaren onderling. Dit zorgt voor rust aangezien iedereen weet waar je mee zit.

Reactie van/namens Fysiotherapiepraktijk DBC- Herstel bij Letsel en Arbeidsverzuim, locatie Enschede - Enschede

Dank voor het delen van je positieve ervaring met DBC en ons team in Enschede. Wij wensen je alle goeds voor de toekomst.
9.7
Lees meer

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Whiplash?

Er zijn in totaal 457 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Whiplash. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bleeker, K.S.

Beroep

Fysiotherapeut

Werkzaam bij

Fysio KB, Capelle aan den IJssel

10

2 waarderingen

Medinello ZO Brabant, locatie Deurne

Revalidatiecentrum

Locatie

Deurne

10

2 waarderingen

10

2 waarderingen

Bekijk alle zorgaanbieders

  • Vind een zorgaanbieder die gewaardeerd is op Whiplash

Feiten en meningen