Whiplash
Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.
In het kort
- De meest voorkomende klachten bij whiplash zijn pijn in de nek, het hoofd, de schouders en de rug. Concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en vergeetachtigheid komen ook veel voor.
- Na een ongeluk (met de auto, op het sportveld of in huis) is het goed om u bij de huisarts te melden. Vooral ook als u nekklachten heeft. Eventueel verwijst uw huisarts u door naar een specialist.
- Actief blijven is belangrijk. Daarbij moet u letten op een goede lichaamshouding en uw activiteiten afstemmen op uw belastbaarheid.
- Soms is een multidisciplinaire behandeling nodig. Dat houdt in dat u met uw klachten hulp krijgt van meerdere soorten behandelaars. Dus dat u hulp krijgt van bijvoorbeeld een neuroloog, een fysiotherapeut en een ergotherapeut.
- Het grootste deel van de whiplashpatiënten geneest binnen zes maanden. Tachtig procent is na twee jaar klachtenvrij. Eén op de vijf patiënten blijft klachten houden.
Bron: Whiplash Stichting Nederland
Leer van ervaringen van anderen
Waarderingen
-
Wist u dat?
-
Er zijn waarderingen voor de behandeling van Whiplash
Hulp bij kiezen
Filter en sorteer alle zorgaanbieders
Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.
Bekijk alle zorgaanbiedersWelke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Whiplash?
Er zijn in totaal 486 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Whiplash. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.
Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders
-
Vind een zorgaanbieder die gewaardeerd is op Whiplash