Whiplash

Een whiplash is het gevolg van een plotselinge, heftige beweging van het hoofd. De gevolgen zijn een combinatie van hoofdpijn, nekpijn en diverse andere gezondheidsklachten. Jaarlijks melden ongeveer 15.000 tot 30.000 mensen zich bij de huisarts met een whiplash. Dit zijn vaker vrouwen dan mannen. Meestal is de oorzaak een verkeersongeluk. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom een whiplash ervaren en wat de Whiplash Stichting Nederland voor u kan betekenen.

Bron: Stichting Whiplash Nederland

 

De behandeling van de aandoening Whiplash is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 349 waarderingen.

In het kort

  • De meest voorkomende klachten bij whiplash zijn pijn in de nek, het hoofd, de schouders en de rug. Concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en vergeetachtigheid komen ook veel voor.
  • Na een ongeluk (met de auto, op het sportveld of in huis) is het goed om u bij de huisarts te melden. Vooral ook als u nekklachten heeft. Eventueel verwijst uw huisarts u door naar een specialist.
  • Actief blijven is belangrijk. Daarbij moet u letten op een goede lichaamshouding en uw activiteiten afstemmen op uw belastbaarheid.
  • Soms is een multidisciplinaire behandeling nodig. Dat houdt in dat u met uw klachten hulp krijgt van meerdere soorten behandelaars. Dus dat u hulp krijgt van bijvoorbeeld een neuroloog, een fysiotherapeut en een ergotherapeut.
  • Het grootste deel van de whiplashpatiënten geneest binnen zes maanden. Tachtig procent is na twee jaar klachtenvrij. Eén op de vijf patiënten blijft klachten houden.

Bron: Whiplash Stichting Nederland

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Whiplash?

Er zijn in totaal 328 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Whiplash. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland