Zonneallergie

Synoniemen: PLE, PMLE, polymorfe lichteruptie, zon allergieen, zon-allergieen, zonallergie, zonallergieen, zonallergieën, zonlichtovergevoeligheid, zonne allergieen, zonne-allergieen, zonneallergieen, zonneallergieën, zonovergevoeligheid

Zonneallergie staat ook wel bekend als fotoallergische contacteczeem. Zonneallergie is dus een bijzondere variant van contacteczeem. Het (ultraviolette) zonlicht geeft een allergische reactie in de huid. Sommige geneesmiddelen, parfums of zelfs zonnecrèmes kunnen samen met zonlicht fotoallergisch contacteczeem geven. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen, waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling én wat de CPLD Vereniging voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom zonneallergie ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Zonneallergie is gewaardeerd met een 8.3 op basis van 27 waarderingen.

In het kort:

  • Was u niet te vaak. Vooral bij contacteczeem op de handen is het zaak de handen niet te vaak te wassen.
  • Gebruik geen of zo min mogelijk zeep of shampoo. Was uw handen alleen met water of met handalcohol.
  • Na het wassen smeert u de huid direct in met een neutrale (indifferente) vette crème of zalf. Pas op dat zelfs deze neutrale zalf of crème geen contacteczeem geeft.
  • Heeft u nat werk (bijvoorbeeld schoonmaken)? Gebruik dan eventueel wegwerphandschoenen van vinyl.
  • Heeft het eczeem te maken met uw werkzaamheden, bespreek dit dan met de bedrijfsarts.
  • Blijf bij fotoallergisch contacteczeem (zonneallergie) liefst uit de zon. Gaat u toch zonnen, gebruik dan een zonnecrème met een sterk UV-filter (factor 30 of 50). Krijgt u dan toch contacteczeem, dan bent u misschien gevoelig voor de zonnecrème.

Bron: Thuisarts.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Zonneallergie?

Er zijn in totaal 30 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Zonneallergie. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland