Altijd blijven puzzelen

Geplaatst op 23 februari 2017 door - 2569 keer bekeken

Foto Altijd blijven puzzelen

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Susan Harnas, junior beleidsmedewerker bij ZorgkaartNederland.

Binnen ZorgkaartNederland werk ik als junior beleidsmedewerker aan verschillende projecten. Eén van mijn voornaamste taken is de indeling van de database achter ZorgkaartNederland. Graag licht ik mijn werkzaamheden op dit gebied toe.

 

Nieuwe vormen van zorg

Onder de indeling van de database verstaan we de verdeling van zorgverleners en organisaties over de rubrieken ‘beroepen’ en ‘organisatietypes’. Deze rubrieken kunt u vinden op de startpagina van ZorgkaartNederland. Samen met het databankteam bepaal ik hoe we deze (sub)rubrieken indelen. We bepalen met die indeling of een zorgverlener of een zorgorganisatie wel of niet in aanmerking komt voor plaatsing op ZorgkaartNederland.

Met alle veranderingen in de zorg ontstaan er allerlei nieuwe vormen van zorg, die we op ZorgkaartNederland nog niet kennen. Dit soort gevallen bespreken we in het team. Het kan dan zijn dat we onze voorwaarden moeten aanpassen of bijvoorbeeld een nieuwe rubriek moeten aanmaken. Dat is soms een behoorlijke puzzel.

Uitdaging

Het komt ook regelmatig voor dat een beroepsvereniging aan ons vraagt of we hun beroepsgroep willen vermelden op ZorgkaartNederland. Ik zoek dan contact met de beroepsvereniging om te vragen wat de inhoud van het beroep is. Ook kijk ik samen met de beroepsvereniging wat we moeten doen om de nieuwe beroepsgroep eventueel op ZorgkaartNederland toe te voegen.

De uitdaging van mijn werk is om bij de indeling mee te gaan met alle veranderingen in de zorg en het up to date houden van de database. Elk jaar komen er namelijk weer nieuwe zorgverleners en zorgorganisaties bij, maar gaan er ook weer zorgverleners bijvoorbeeld met pensioen en sluiten zorgorganisaties hun deuren. Het werk is hierdoor nooit ‘klaar’, maar zo krijgen we wel een completer ZorgkaartNederland.  
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland