Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Alec Malmberg

Alec Malmberg

Alec Malmberg is gynaecoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij is gespecialiseerd in reconstructieve bekkenbodemchirurgie. Samenwerking is voor hem een kernwoord. Zowel samenwerking met de patiënt als met het team of de keten. Hij probeert oprecht invulling te geven aan de regie en betrokkenheid van de patiënt en werkt volgens de principes van Compassion for Care, een organisatie die zich inzet voor meer compassie in de zorg. Naast zijn werkzaamheden als gynaecoloog houdt hij zich bezig met de organisatie van zorg. Hij is actief op sociale media en fervent twitteraar.

@AlecMalmberg

Blogs van deze auteur

Blog Privacy in EPD briefwisselingen

Privacy in EPD briefwisselingen

14 april 2015 Alec Malmberg

Vroeger plakte de huisarts de envelop met de verwijsbrief naar de specialist dicht, zodat de patiënt niet meer zomaar kan meelezen wat de dokter over hem schreef. Nu is dat anders.

Blog Luisteren en inspraak

Luisteren en inspraak

17 februari 2015 Alec Malmberg

Deze week mocht ik een korte lezing op een symposium over patiënttevredenheid geven. Een thema dat hoog op de agenda staat bij veel ziekenhuizen. Zij onderzoeken constant hoe patiënten de verleende zorg op een ziekenhuisafdeling ervaren. En met de input die patiënten leveren, proberen ziekenhuizen op hun beurt de zorg te verbeteren. Want verbetering is altijd mogelijk. Op alle vlakken. Bijvoorbeeld hoe naar de patiënt wordt geluisterd.