Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Carine Besselink- Berendsen

Carine Besselink- Berendsen

Mijn naam is Carine Besselink-Berendsen en ik ben 38 jaar en woon in Arnhem. Mijn grootste geluk is dat ik samen met mijn man Sydney een kindje mocht krijgen: Quintin. Hij is nu 8 maanden oud. Ik kan een gezond leven leiden dankzij een donornier die ik van mijn vader kreeg in 2003. Ik volg een thuisstudie sociale media marketing, maar mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg. Als vrijwilliger ben ik werkzaam bij Patiëntenfederatie Nederland.

Blogs van deze auteur

Blog World Kidney Day - niet met een korreltje zout nemen!

World Kidney Day - niet met een korreltje zout nemen!

12 maart 2019 Carine Besselink- Berendsen

Op 14 maart is het World Kidney Day, een dag om even stil te staan bij je nieren. Je nieren zijn belangrijke organen die onder meer de vochtbalans in je lichaam reguleren, afvalstoffen uit je lichaam verwijderen en een rol spelen in de hormoonhuishouding. Reden genoeg om hier zuinig op te zijn!

Blog Samen Beslissen: “Dokter, mag ik zwanger worden?”

Samen Beslissen: “Dokter, mag ik zwanger worden?”

15 januari 2019 Carine Besselink- Berendsen

Eerder had ik de moed al opgegeven op het kunnen krijgen van kinderen. Op mijn 24ste kreeg ik een tweede donornier. Met één donornier leek me een zwangerschap al moeilijk, maar met twee nieuwe nieren? Ik had over deze zorg nooit echt gesproken met mijn arts.

Blog Vriendschap is geen illusie

Vriendschap is geen illusie

11 oktober 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is weer oktober en dat betekent… kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘vriendschap’ en het motto is 'Kom erbij!'

Blog Zorgzame dieren

Zorgzame dieren

4 oktober 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is weer dierendag! Tijd om je (huis-)dieren weer eens lekker te verwennen.

Blog De mantelzorger als duizendpoot

De mantelzorger als duizendpoot

31 augustus 2018 Carine Besselink- Berendsen

Er zijn vast al vele odes geschreven aan de mantelzorger die zich onbaatzuchtig inzetten voor het welzijn van hun medemens… Helaas is deze blog niet veel anders, maar een dankwoord lijkt me wel op zijn plaats.

Blog Het wonder van ‘de Wetenschap’

Het wonder van ‘de Wetenschap’

3 juli 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is al heel lang geleden, maar het staat gegrift in mijn geheugen. Het gevoel van hoop dat ik als kind ervoer toen ik in het ziekenhuis lag. Tot mijn 12e lag ik zeer regelmatig in het ziekenhuis. Er waren veel ernstig zieke kinderen op de twee kinderafdelingen waar ik dan verbleef. Het was immers ook een Academisch Ziekenhuis en daar liggen nu eenmaal de meest zieke kinderen, omdat er de meest slimme doktoren rondlopen.

Blog Mag het een pilletje minder zijn?

Mag het een pilletje minder zijn?

29 mei 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is weer zover, ik heb last van hoofdpijn. Een veelvoorkomend kwaaltje. Meestal helpt een paracetamolletje en een nacht goed slapen voldoende om bij mij de pijn te bestrijden. Sinds de twee heupoperaties die ik kreeg afgelopen jaar (tweemaal een heupprothese n.a.v. acuut versleten heupen door prednisongebruik) echter niet meer.

Blog Het mooie is dat je er niets voor nodig hebt, behalve jezelf.

Het mooie is dat je er niets voor nodig hebt, behalve jezelf.

20 maart 2018 Carine Besselink- Berendsen

Deze maand kreeg ik mijn tweede heupprothese. Nadat ik vorig jaar aan mijn linkerhelft werd geholpen, is nu rechts geopereerd. Een operatie gaat gepaard met veel geregel; even niet kunnen werken, hulp voor huishouden, mantelzorg, kinderopvang en thuiszorg. Niet te vergeten fysiotherapie en andere noodzakelijke medische controles.

Blog Iedere patiënt is toch uniek?

Iedere patiënt is toch uniek?

19 december 2017 Carine Besselink- Berendsen

De zorg verloopt steeds meer volgens protocol. Dit geeft duidelijkheid aan arts en patiënt, maar het is ook handig om de behandeling te vertalen naar de rekening die naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd. De vraag is of het wel past bij de patiëntgerichte zorg? Want iedere patiënt is toch uniek? Moet de zorg niet aangepast worden aan die unieke, individuele patiënt?

Blog Zelfmanagement... ligt niet alleen bij de patiënt!

Zelfmanagement... ligt niet alleen bij de patiënt!

4 oktober 2017 Carine Besselink- Berendsen

Zelfmanagement staat tegenwoordig hoog in het vaandel, de regie in handen van de patiënt zelf! Een meer gelijkwaardige relatie met je behandelend arts in plaats van de van oudsher hiërarchische machtsverhouding waarin de dokter het voor het zeggen heeft.