Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Cindy de Kraker

Cindy de Kraker

Cindy de Kraker is sinds maart 2017 redacteur bij ZorgkaartNederland. Daarvoor heeft zij altijd als export coördinator/customer service gewerkt bij bedrijven als Mexx, Herman Jansen Beverages en Nippon Express. Cindy is dol op taal en zij is dan ook opgeleid als HBO Vertaler Engels. Alhoewel zij zelf niet veel gebruik maakt van de zorg, is ze wel altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling binnen de zorg.

Begin 2012 werd zij lid van het Zorgpanel van NPCF (inmiddels Patiëntenfederatie Nederland). Een aantal maanden later ging ze voor het project e-patiënt een jaar lang allerlei vormen van digitale zorg uitproberen – vaak samen met zorgverleners – en haar ervaringen hiermee delen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn e-consults, Hello Fysio en Facetalk. Over deze ervaringen schreef zij blogs op DigitaleZorgGids.nl. Ook nadat het project e-patiënt was afgelopen, bleef Cindy nog lang nauw betrokken bij DigitaleZorgGids. Door de kennis die ze tijdens het project e-patiënt had opgedaan, ging ze nu zelfstanding verder met het testen van diverse vormen van digitale zorg en werd ze één van de expert bloggers.

Naast al deze activiteiten is zij ook lid geweest van twee Cliëntenraden in een lokaal ziekenhuis en was ze blogger en webmaster bij ICT4handicap. Naast digitale zorg wilde ze ook graag schrijven over andere ervaringen in de zorg. Vandaar dat ze ook een aantal niet e-Health-gerelateerde blogs voor de website van de Patiëntenfederatie heeft geschreven en zo nu ook voor ZorgkaartNederland.

Blogs van deze auteur

Blog Bent u al wakker?

Bent u al wakker?

24 november 2015 Cindy de Kraker

Het klinkt misschien een beetje als oma vertelt, maar wat was het vroeger makkelijk. Of je zat in het ziekenfonds van de overheid. Of je was particulier verzekerd bij een verzekeraar. Twee smaken. Meer had je niet. Nu is de keuze voor een zorgverzekering te vergelijken met een rijk gevuld buffet met ontelbare gerechten; er is zoveel keuze dat je niet meer weet waar je moet beginnen, met het gevaar dat je alles op je bord schept en uiteindelijk veel te veel eet. In het geval van een zorgverzekering kan dit teveel eten, maar zeker ook te weinig opscheppen, (grote) financiële gevolgen hebben. Het is dus tijd om wakker te worden en eens goed te kijken of uw huidige zorgverzekering wel de beste keuze is.

Blog Naar de dokter gaan moet je leren

Naar de dokter gaan moet je leren

17 februari 2015 Cindy de Kraker

Hebt u dat ook wel eens? Dat je na een tijdje tobben eindelijk een afspraak met de huisarts hebt gemaakt , maar dat je binnen een mum van tijd weer buiten staat en eigenlijk niet eens echt weet of je vragen beantwoord zijn. Of dat je met een mond vol tanden in de spreekkamer zit, omdat je nauwelijks antwoord weet op de vragen die de huisarts stelt.

Blog Een grotere rol voor de patiënt….het is even wennen

Een grotere rol voor de patiënt….het is even wennen

12 augustus 2014 Cindy de Kraker

Er is geen twijfel over mogelijk dat er op dit moment grote veranderingen in de zorg plaatsvinden. De Digitale Zorg begint steeds meer terrein te winnen en daarnaast gaat de patiënt zelf een grotere rol spelen in zijn of haar eigen behandelingen. Dit wordt ook wel patiënt empowerment genoemd.

Blog Leve de arts!

Leve de arts!

20 mei 2014 Cindy de Kraker

Arts zijn moet toch een mooi beroep zijn waar veel voldoening uit te halen is. Je bent in staat om patiënten van hun lichamelijke klachten af te helpen of die in ieder geval te verminderen. Dit kunnen kleine ongemakken zijn, maar ook grote lichamelijke ingrepen waarmee je patiënten echt meer kwaliteit van leven kan geven. Echt een vak om trots op te zijn. Velen zullen deze mening met mij delen en hopelijk zeker de artsen onder ons.