Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Cora Postema

Cora Postema

Ik ben Cora Postema (1959) en ik woon samen met partner Wim (1954) in Nieuwerbrug (ZH). Wim kreeg in 2009 een infarct in de hersenstam en is daardoor blijvend gehandicapt.

Ik besloot ontslag te nemen zodat Wim weer thuis kon komen wonen. We hebben samen ervaren hoe moeilijk het af en toe is in de wereld van de zorg de eigen regie te houden. Ik ben over mijn ervaringen als mantelzorger gaan schrijven. Nu geef ik lezingen en workshops voor zowel mantelzorgers als professionals in zorg en welzijn. Met mijn verhalen wil ik mensen inspireren de eigen regie over het leven te nemen en te houden en zorgprofessionals laten zien hoe ze de eigen kracht in mensen kunnen versterken of hoe ze die juist verzwakken door de wijze van bejegening.

Mijn motto: “Je kunt alleen langdurig voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.”

Blogs van deze auteur

Blog Aandacht voor de mens achter de patiënt

Aandacht voor de mens achter de patiënt

24 februari 2022 Cora Postema

Volgens afspraak word ik ruim twee weken na mijn baarmoederoperatie gebeld voor de uitslag van weefselonderzoek. Ik zeg tegen iedereen die daar naar vraagt dat ik daar eigenlijk niet zo mee bezig ben. Ik wil eerst dat de wond geneest en dat ik weer gewoon kan bewegen. En, ik wil weer in mijn kajak!

Blog Menselijke artsen maken het verschil - II

Menselijke artsen maken het verschil - II

23 november 2021 Cora Postema

Cora schreef eerder over haar diagnose baarmoederkanker, wilsverklaring, operatie en fijne nazorg door de gynaecoloog. Dit is wat er daarna gebeurde.

Blog Menselijke artsen - deel I

Menselijke artsen - deel I

27 september 2021 Cora Postema

Nadat oud-collega Bob aangaf veel aan aan mijn blog te hebben, schreef ik verder over mijn operatie aan baarmoederkanker. Vooral over empathie en bejegening.

Blog De laatste uren met mijn baarmoeder

De laatste uren met mijn baarmoeder

3 augustus 2021 Cora Postema

Ik ben vitaal en fit en heb eigenlijk nooit wat. Totdat bij mij baarmoederkanker wordt geconstateerd.

Blog Mantelzorg alleen mogelijk voor de 'happy few'?

Mantelzorg alleen mogelijk voor de 'happy few'?

27 augustus 2014 Cora Postema

Een poosje geleden in de krant: 'Zangeres (46) stopt met optreden om voor haar zieke man te zorgen'. Céline Dion wordt mantelzorger!

Blog Team van de toekomst?

Team van de toekomst?

1 mei 2014 Cora Postema

In april bezocht ik de werkconferentie voor verzorgenden, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en hun consulenten en coördinatoren: 'Team van de toekomst'. Citaat website: "Wij hebben elkaar nodig bij het werken aan eigentijdse en toekomstbestendige zorg, die uitgaat van de mogelijkheden en behoeften van de cliënt in zijn eigen sociale setting". Het is de bedoeling om met elkaar uit te vinden hoe we beter kunnen samenwerken om de zorg rondom de cliënt te organiseren, want de cliënt staat centraal. Ik lees en hoor het allemaal met een kriebel van...'wat klopt er hier niet?' Daar kom ik achter..