Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Diëtist Balanza

Balanza is Spaans en staat voor in balans zijn. Als diëtisten helpen we graag bij het vinden van die balans in voeding. Geen strenge diëten, maar op normale en praktische wijze een gezonde en klachtenvrije leefstijl ontwikkelen die je op de lange termijn kan volhouden.

Het is onze missie om iedereen die vragen over voeding heeft, te voorzien van de juiste informatie.  Ieder mens is uniek. Dit geldt ook voor je voedingspatroon; wat de één nodig heeft, kan voor een ander averechts werken.

https://dietistbalanza.nl/

Blogs van deze auteur

Blog Feit of fabel: zijn lightproducten gezonder?

Feit of fabel: zijn lightproducten gezonder?

10 januari 2020 Diëtist Balanza

Wanneer je door de supermarkt loopt zie je het tegenwoordig bijna in ieder schap: lightproducten. Lightfrisdrank, lightjam, lightchips, snoepjes, pindakaas, en ga zo maar door. Waarom zijn lightproducten zo populair? En zijn ze echt gezonder? Hier lees je er alles over.

Blog Tip om voldoende water te drinken

Tip om voldoende water te drinken

23 mei 2019 Diëtist Balanza

Het advies is om 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. En in de meeste gevallen mag het zelfs een beetje meer, bijvoorbeeld bij warm weer of als je gesport hebt. De meeste mensen hebben hier moeite mee.

Blog Is glutenvrij eten beter voor je?

Is glutenvrij eten beter voor je?

13 april 2019 Diëtist Balanza

Tegenwoordig horen we best vaak over gluten in de media en zijn er steeds meer Nederlanders die gluten mijden in hun voeding. Gluten zouden volgens sommige bronnen namelijk slecht voor je zijn. Is glutenvrij eten beter voor je? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Blog De voor- en nadelen van een maagverkleining

De voor- en nadelen van een maagverkleining

7 februari 2019 Diëtist Balanza

Wanneer je al jaren veel overgewicht hebt, je de eeuwige jojo-er bent en geen manier meer kan bedenken waarop je kan afvallen, kan een maagverkleining het laatste redmiddel zijn.

Blog Leren van feedback

Leren van feedback

1 november 2018 Diëtist Balanza

Steeds meer mensen vinden het fijn om van te voren te weten bij wie ze terecht komen als ze hulp nodig hebben. En tegenwoordig kan je met alle sociale kanalen en internet, alles en iedereen vinden. Je toetst een naam in op google en je krijgt een gezicht en alle andere informatie die je maar wil. Zorgkaart Nederland is ook zo’n handige tool die jou kan helpen bij het vinden van jouw zorgverlener!

Blog Feit of fabel: van minder eten val je af

Feit of fabel: van minder eten val je af

18 september 2018 Diëtist Balanza

We zien het vaak voorbij komen, mensen met een te hoog gewicht die erg weinig blijken te eten. Vaak zeggen ze: “ik weet niet wat ik nog kan doen, ik eet al zo weinig!”. En daar hebben ze ook een groot punt, maar afvallen is een ingewikkeld verhaal. En helaas werkt het afvallen niet voor iedereen hetzelfde. Er is een stelling: van minder eten val je af. Hoe zit dit?

Blog Nicole gebruikt geen insuline meer

Nicole gebruikt geen insuline meer

21 augustus 2018 Diëtist Balanza

Graag willen we dit succesverhaal met jullie delen ter inspiratie. Nicole heeft haar doelen bereikt en spuit geen insuline meer, wat zijn we daar trots op!