Blogs van Gijs Sterks

Gijs Sterks (1950) is getrouwd, vader en opa. In 2004 overleefde hij een hartstilstand dank zij zijn vrouw, snelle medische hulp en veel geluk. Sinds die tijd heeft hij een ICD, een ‘ingebouwde AED’. Gijs is ervaringsdeskundige voor wat betreft shocks van de ICD. Dit gebeuren was aanleiding een weblog te beginnen, www.gijssterks.wordpress.com, in 2007 verscheen hieruit het boek ‘Leven na de Hartstilstand’ (www.Boekscout.nl onder Gezondheid). In 2010 werd de oorzaak van de hartstilstand en de ritmestoornissen die ICD ingrijpen nodig maakte, een geleidingsstoornis in het hart, opgelost met ablaties waarbij de foute plek weggerand werd.

Sinds 2006 is Gijs actief betrokken als vrijwilliger bij de STIN, de Stichting ICD Dragers Nederland o.a. als mederedacteur van het kwartaalblad. Ook sinds 2006 is hij met vroegpensioen na een lange carrière in de administratieve automatisering bij de NS en Mars Chocoladefabrieken.

Gijs is actief, deels in het vrijwilligerswerk, op veel gebieden, in willekeurige volgorde: fotografie, heemkunde, natuurgroep, tekenen en schilderen, bloggen en wandelen en fietsen en meer.

Blogs van deze auteur

Partners van ZorgkaartNederland