Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Gijs Sterks

Gijs Sterks

Gijs Sterks (1950) is getrouwd, vader en opa. In 2004 overleefde hij een hartstilstand dank zij zijn vrouw, snelle medische hulp en veel geluk. Sinds die tijd heeft hij een ICD, een ‘ingebouwde AED’. Gijs is ervaringsdeskundige voor wat betreft shocks van de ICD. Dit gebeuren was aanleiding een weblog te beginnen, www.gijssterks.wordpress.com, in 2007 verscheen hieruit het boek ‘Leven na de Hartstilstand’ (www.Boekscout.nl onder Gezondheid). In 2010 werd de oorzaak van de hartstilstand en de ritmestoornissen die ICD ingrijpen nodig maakte, een geleidingsstoornis in het hart, opgelost met ablaties waarbij de foute plek weggerand werd.

Sinds 2006 is Gijs actief betrokken als vrijwilliger bij de STIN, de Stichting ICD Dragers Nederland o.a. als mederedacteur van het kwartaalblad. Ook sinds 2006 is hij met vroegpensioen na een lange carrière in de administratieve automatisering bij de NS en Mars Chocoladefabrieken.

Gijs is actief, deels in het vrijwilligerswerk, op veel gebieden, in willekeurige volgorde: fotografie, heemkunde, natuurgroep, tekenen en schilderen, bloggen en wandelen en fietsen en meer.

Blogs van deze auteur

Blog Mijn gezondheidszorg

Mijn gezondheidszorg

29 september 2015 Gijs Sterks

In de week dat ik 65 werd, ging ik voor mijn diabetes en hart op controle in het ziekenhuis. Een soort van medische check voor mijn verjaardag, die keer op keer spannend is. Zou het – net als de voorgaande keren - weer goed zijn? Of zou het nu dan toch tijd worden om een enkele ticket richting bejaardenthuis te kopen? Mijn broer riep pas nog gekscherend: “Er was een tijd dat je op deze leeftijd al lang en breed naar het Sint-Antoniusklooster mocht.”

Blog Soms word ik er moe van

Soms word ik er moe van

3 september 2015 Gijs Sterks

Moe word ik soms van de verhalen in de krant en mensen die vertellen hoe slecht het met onze gezondheidszorg gesteld is. Natuurlijk gebeuren er weleens dingen die niet zouden moeten gebeuren. Maar is het echt allemaal zo slecht als sommige mensen doen voorkomen?

Blog Suikertante

Suikertante

24 juli 2014 Gijs Sterks

Ik was weer eens op bezoek geweest bij mijn suikertante, het was 6 weken geleden. Jarenlang kwam ik eens per 3 maanden bij haar maar nu ben ik aan het afbouwen.