Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Jacqueline Joosse

Jacqueline Joosse

Mijn naam is Jacqueline. Al in mijn jonge jaren had ik een zwak voor de oudere medemens. Ik ging dan ook vastbesloten aan het werk in de ouderenzorg. Na vele onderzoeken en ziekenhuisbezoekjes bleek echter dat ik het Ehler Danlos-syndroom had. Helaas was de zorgsector nu voor mij niet meer de beste werkomgeving.

Complicaties en achteruitgang
Dwars als altijd werkte ik eerst door, maar het noodgedwongen vastzetten van mijn schoudergewrichten ging met zoveel complicaties gepaard, dat ik met behoorlijke beperkingen enigszins beduusd thuis kwam te zitten.

In plaats van te werken in de zorg, was ik er juist afhankelijk van geworden. Laatst kreeg ik daar ook nog de diagnose borstkanker bij. De operatie en nabehandelingen zorgden voor nog verdere achteruitgang van mijn lichaam.

Mijn kwaliteit van leven
Ik heb geleerd om van de kleine dingen te genieten, om elke dag dankbaar te omhelzen, inclusief de moeilijke momenten. Persoonlijk vind ik dat de kwaliteit van mijn leven hierdoor vooruit is gegaan.

Als ik de energie heb, houd ik blogs bij over het wel en wee van het afhankelijk zijn van de thuiszorg, vaak met een humoristische knipoog. Verder ben ik ook dankbaar voor het vrijwilligerswerk dat op mijn pad kwam, waardoor ik nog een nuttige bijdrage aan de maatschappij kan leveren.

Blogs van deze auteur

Blog Meer dan genoeg

Meer dan genoeg

24 oktober 2019 Jacqueline Joosse

Toen de diagnose borstkanker werd gesteld, kon ik het niet geloven. Sterker nog, ik bleef stellig ontkennen dat ik borstkanker had, want ik kon dit er niet ook nog eens bij hebben.