Blogs van Johan Jong

Werkt als Verzorgende IG bij Stichting Sint Jacob uit Haarlem, locatie “Klein België”. Dit is een woonzorgcentrum voor 88 dementerende bewoners verdeeld over 11 huisjes. Johan heeft in 2014 zijn diploma behaald en werkt sinds 2011 in de zorg. Hij gaat met veel plezier naar zijn werk en met nog meer plezier terug naar huis. Via zijn blogs wil hij u laten zien wat hij zoals meemaakt op zijn werk.

Blogs van deze auteur

 • Oud en nieuw – deel 2

  “Goedemorgen! Carlijn en Wouter, hebben jullie nog trek in een oliebol? Deze waren over, dus kom nog even bij ons staan.”
 • Oud en nieuw – deel 1

  “Mevrouw Jansen, mevrouw De Vries, meneer De Groot, heeft u nog champagne en een oliebol? We gaan aftellen naar het nieuwe jaar, komt u ook gezellig bij ons staan?”
 • Een goed gesprek tussen twee bewoners

  “Goedemiddag mevrouw, weet u iets lekkers om te eten voor vanavond?” “Nee, mijn kinderen zijn nog niet langs geweest vandaag, zij zitten nog op school op dit moment.” “Ik moet nog boodschappen doen, maar ik heb echt geen idee. Bruine bonen, spruiten of bloemkool?” “Ze zijn om half vier uit, dus ik red het nog wel om de stad in te gaan. Ik heb nog een nieuwe jurk nodig voor de bruiloft van mijn nichtje.”
 • Uw tijd is om

  ‘Goedemorgen meneer Rutte, ik kom u vandaag helpen. Komt u naar de badkamer toe?’ ‘Broeder, het lukt me vandaag niet echt goed om op te staan en te lopen. Kunt u mij misschien helpen?’ ‘Ik kom er aan meneer Rutte. Komt u maar voorzichtig staan, dan gaan we samen naar de badkamer toe. Loopt u maar naar de douche en gaat u maar op de stoel zitten, dan kunt u zich douchen. Ondertussen maak ik uw bed alvast op. Bent u klaar meneer Rutte? Ik kan u niet helpen met afdrogen en aankleden, want uw tijd is om. Ik moet snel door naar de volgende bewoner.’
 • De waarheid

  ‘Goedemorgen Broeder, hoe laat ga ik naar huis toe?’ ‘Mevrouw Klein, u bent al thuis, u woont hier.’ ‘Oh ja broeder, dat is ook zo. Goedemorgen Broeder, hoe laat ga ik naar huis toe?’ ‘Goedemorgen mevrouw Klein, uw zoon komt u vanavond na het eten ophalen om u naar huis te brengen.’ ‘Dank u wel broeder, dan ga ik nu eerst even boodschappen doen voor het avondeten.’
 • De winnaar

  Ze was een sportster in hart en nieren. Je kon het zo gek niet bedenken of ze had de sport beoefend die je opnoemde. Ze vertelde altijd aan iedereen die het maar horen wilde wat voor prestaties ze had geleverd en met welke wedstrijden ze mee had gedaan. Hoe de toeschouwers haar aanmoedigden waardoor ze net dat laatste beetje energie kreeg om de wedstrijd te winnen.
 • Papa

  “Pap, wanneer heb je je voor het laatst gewassen?” “Vanmorgen natuurlijk.” “Pap, waar zijn dan alle vuile washandjes en handdoeken?” “Lieverd, die heb ik al gewassen in de wasmachine.” “Pap, waarom heb je al drie dagen dezelfde kleding aan?” “Hoe kom je daar nou bij lieverd, ik heb dit vanmorgen schoon aangetrokken.” “Pap, weet je welke dag het is vandaag?” “Natuurlijk weet ik dat lieverd, ik ga even aan tafel zitten. Het is vandaag zaterdag.” “Pap, ik zag wel dat je eerst naar de krant keek voor je de dag zei.” “Hoe kom je daar nou bij lieverd, ik ben gewoon een beetje moe.”
 • Flirten op het werk

  Ken jij dat ook, flirten op het werk? Het kan onschuldig zijn, heel serieus, spannend of juist geen spanning hebben. Het kan met de receptioniste zijn, de secretaresse, de ober in de kantine, de postbezorger of de huismeester. Het kan met iedereen, op elk moment en op elke plek.
 • De bushalte

  Sinds twee maanden heb ik een bushalte voor de deur. Met een abri. Het is geen mooie abri, maar hij is functioneel en je staat er droog. Toen hij er net stond maakte ik er nog geen gebruik van. Maar sinds acht weken stap ik elke ochtend om 05:55 uur de deur uit. Met in mijn hand een broodtrommel, een thermoskan met thee en twee bekers.
 • Henk

  Ik klop aan bij Henk, doe de deur zachtjes open en het licht aan. “Goedemorgen Henk ik kom je helpen met wassen en aankleden. Ik pak even alle spullen die ik nodig heb en je kleding die klaar ligt.”