Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van José van Berkum

José van Berkum

José van Berkum is communicatieadviseur bij Van Berkum Ouderencommunicatie. Ouderen, ICT, communicatie. De combinatie van deze  trefwoorden typeert volgens José de zeer nabije toekomst. Beeldzorg, zorg-op-afstand, e-health en domotica zijn dan niet meer weg te denken uit het leven van alledag, de zorg, de geneeskunde.

Technisch is al veel, zo niet alles mogelijk. Maar mensen blijven mensen en communicatie blijft een belangrijke, zo niet dé belangrijkste succesfactor bij het introduceren en implementeren van innovaties zoals beeldzorg.

Als communicatiewetenschapper  is José door haar rijke werkervaring thuis in verschillende werelden: die van de overheid, zorg, onderwijs en bedrijfsleven. In deze verschillende settings  werkt ze als strategisch adviseur bij verander- en cultuurtrajecten, zoals een fusie of invoering van een nieuwe manier van werken. Ze publiceert en blogt regelmatig over ouderen en internet.

José kent de mogelijkheden en effecten van  zorg-op-afstand, beeldzorg, e-health, domotica op het leven van ouderen. En ze is overtuigd van de positieve bijdrage daarvan aan de zelfstandigheid, veiligheid en woonplezier van ouderen. 

Blogs van deze auteur

Blog Overgeleverd aan de zorg

Overgeleverd aan de zorg

17 maart 2015 José van Berkum

Mijn schoonmoeder kreeg twee maanden geleden onverwacht een hersenbloeding. Gezond van lijf en leden veranderde op 86-jarige leeftijd haar leven, en dat van de familie, onomkeerbaar.