Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Laura Hulsbosch

Laura Hulsbosch

Laura Hulsbosch (1985) heeft 15 jaar ervaring in de ouderenzorg als activiteitenbegeleider, dagbestedingscoach en projectleider. Momenteel werkt zij als Sociaal Agogisch Werker (kortweg Sociaal Agoog) voor Vivium Zorggroep. Laura werkt voornamelijk met cliënten met een vorm van dementie. De Sociaal Agoog adviseert en ondersteunt op het gebied van leefstijl, wonen, zorg en welzijn. Daarnaast ondersteunt zij zorgmedewerkers in de omgang met psychogeriatrische cliënten, met name bij onbegrepen/moeilijk verstaanbaar gedrag en het inzetten van gedragsinterventies. Laura schrijft blogs over de ervaringen die zij op doet of heeft opgedaan in het werkveld.

Lees meer van en over Laura op haar eigen blog.

 

Blogs van deze auteur

Blog Leugentje om bestwil?

Leugentje om bestwil?

11 juli 2019 Laura Hulsbosch

De waarheid…in principe ben ik daar altijd vóór. Eerlijkheid is -ook naar mensen met dementie - enorm belangrijk. Wanneer je al niet meer op je eigen geheugen, je eigen hoofd kunt vertrouwen en afhankelijk bent van iemand die dat wél kan, dan wil je ook dat diegene eerlijk is. Ook al is de waarheid hard. Toch? In het verpleeghuis moeten we soms creatieve wegen zoeken om eerlijk te blijven.

Blog Intimiteit in het verpleeghuis

Intimiteit in het verpleeghuis

22 februari 2019 Laura Hulsbosch

Gek is dat toch. Ik denk dat zorgmedewerkers dit herkennen. Als ik ergens bij een groepje zusters thee zit te drinken, gaat het met enige regelmaat over poep, urine, kots, vieze hoorapparaten en kunstgebitten. Niemand verblikt of verbloost hierbij. En ja, we zijn er zo aan gewend dat we zonder er zelfs maar bij na te denken -laat staan misselijk te worden- ons tussendoortje bij op eten. Geen probleem.

Blog Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

11 januari 2019 Laura Hulsbosch

“Hoe durven ze!” briest mw. van G. “Ik vraag het toch niet voor niets!? Ze laten me gewoon zitten!”. Ik zie dat ze oprecht boos en geëmotioneerd is en neem plaats op haar knalrode bank. “Wat is er precies aan de hand?” vraag ik haar.

Blog Fanny’s laatste wens

Fanny’s laatste wens

14 november 2018 Laura Hulsbosch

Vrijdagavond, 18:30 uur Mijn weekend is eigenlijk al lang begonnen, maar ik sla het portier van mijn auto nu pas achter me dicht op de parkeerplaats voor het woonzorgcentrum. Ik haal diep adem, vloek hartgrondig in de veilige omgeving van mijn auto en voel de tranen branden. “Het is zo oneerlijk!”