Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Maaike Schnabel

Maaike Schnabel

1973, voormalig patiënt 2.0, eigenaar van Platypus Health en Stichting The Caretakers, grondlegger coöperatie WeHelpen en zitting in Ledenadviesraad Nederlandse Borstkankervereniging. Werkt momenteel als programma manager bij ZorgkaartNederland en is daar verantwoordelijk voor een grootschalig project om transparantie en kwaliteit binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen te realiseren, door 70.000 waarderingen op te halen bij onze ouderen.

Maaike richt zich met name op samenwerking, het delen en het zichtbaar maken van de kansen om de zorgverandering in te zetten vanuit het oog van 'de patiënt'. De zorgsector staat op een keerpunt in het gebruik van techniek, organisatiemodel, het gebruik van media en de verschuivingen en veranderende opvattingen in de arts/patiëntrelatie. Het is tijd om compassie weer terug te brengen naar de werkvloer! Over haar ervaringen blogt zij via: www.platypushealth.com.

Blogs van deze auteur

Blog Op bezoek bij 'tante' Saartje

Op bezoek bij 'tante' Saartje

24 februari 2016 Maaike Schnabel

Laatst was ik op bezoek in het verpleeghuis bij tante Saartje, zoals ik haar gelijk mocht noemen. Het personeel noemt haar mevrouw en dat vindt ze onpersoonlijk. Tante Saartje had voor de komst van het interviewteam van ZorgkaartNederland een heel bijzonder gedicht geschreven. Daar wilde ik haar persoonlijk voor bedanken.