Blogs van Maria van der Kogel

Ik ben een gepensioneerde, echte Amsterdamse, hou van mijn stad en van Barcelona. Maar ik vind het ook heel fijn om buiten de stad zijn. Verder houd ik van dieren.

Niet stressen

Ik heb gewerkt als consulent van een profitorganisatie in de re-integratie. Ik ben ooit afgestudeerd in de andragologie, dat is iets breeds in de sociale wetenschap en heb 25 jaar gedanst, klassiek en modern. Ook heb ik lesgegeven op een sportschool voor vrouwen en heb ik een eigen stressmanagementinstituut gehad. Ik ben niet van plan te stressen bij het schrijven.

Oma en mantelzorger

Ik ben oma en mantelzorger. Mijn moeder is 94, erg vergeetachtig en officieel als dementerende gediagnosticeerd.

Met de zorg die zij ontvangt zijn wij blij, maar toch gebeuren er dingen die niet passen bij een goede kwaliteit van leven. Ik maak mij zorgen om de toekomst want ik word ook een jaartje ouder (70plus) en ben bang dat ik op een gegeven moment niet meer zoveel kan mantelzorgen (nu zo'n 20 uur). Wie doet er dan die extra dingen, als ik ziek ben?

Blogs van deze auteur

Partners van ZorgkaartNederland