Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Marianne van de Water

Marianne van de Water

Marianne is een sprankelde vrouw die van uitdagingen houdt. Ze heeft sinds 1993 de diagnose colitis ulcerosa. Zij heeft 21 jaar nergens last van gehad en gebruikte ze geen medicatie. Totdat in 2013 na haar reis in Egypte iedereen dacht aan de vloek van de farao. In 2016 en 2017 resulteerde het in 2 ernstige opvlammingen inclusief ziekenhuisopnames. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs.

Haar motto is dan ook Beter Worden.

Marianne is getrouwd met Andre en zij hebben 2 volwassen kinderen, dochter Madelon en zoon Jeroen en poezekind Yuna) Sinds 2006 heeft Marianne haar eigen bedrijf als expert in koude acquisitie (spreker/trainer).

Haar blogs zijn eerder geplaatst op de site van CCUVN en geven een positieve kijk op het leven in het algemeen en haar leven (nu met #IBD) in het bijzonder, plus haar doel in het leven: (nog) BETER WORDEN.

Verder schrijft ze regelmatig over haar algemene bevindingen in de de zorg. Ze geeft graag een positieve blik op deze bijzondere branche.

Blogs van deze auteur

Blog Voor alles is een eerste keer!

Voor alles is een eerste keer!

13 maart 2018 Marianne van de Water

Ze keek verbaasd rond. Ze was er nog nooit geweest. Wat een prettige atmosfeer en prachtige ruimte. Ze had wel wat met gebouwen. Vandaag zette ze haar eerst schreden in het VUmc. Op bezoek bij haar buurvrouw op de afdeling hematologie. Wat onwennig stapte ze de lift uit. Niets anders dan een lange gang, waar is de balie? Waar zijn de kamers?

Blog Loslaten als je vastzit

Loslaten als je vastzit

21 februari 2018 Marianne van de Water

Marianne heeft sinds 25 jaar de diagnose colitis ulcerosa. In 2016 en 2017 kreeg ze twee ernstige opvlammingen. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs. Het thema van haar blogs is leren los te laten en beter worden.

Blog Zomaar een Valentijnsdag.......

Zomaar een Valentijnsdag.......

15 februari 2018 Marianne van de Water

Bloedprikken houd zich niet aan feestdagen, soms moet het gewoon gebeuren. Zo ook vandaag.

Blog Je hoeft je niet uit te kleden om jezelf bloot te geven

Je hoeft je niet uit te kleden om jezelf bloot te geven

30 januari 2018 Marianne van de Water

Spaarne Gasthuis april 2017 – Het is rustig op de gang. Het licht van de gang geeft weerschijn naar de kamer. Het ritme van de nacht heeft haar intrede gedaan. Zachtjes zoemt het infuus. Bijna een geruststellend geluid. Bijna.