Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Milou Oomens

Milou Oomens

Milou Oomens (1986) heeft een wetenschappelijke achtergrond en werkt als communicatieadviseur in de non-profit sector. Ze heeft een passie voor reizen, fotografie, lekker eten, rijdt paard en woont met man en 2 katten in Culemborg.

"Een tijdelijke baan bij Patientenfederatie Nederland inspireerde mij om een aantal blogs te schrijven over de thema's gezondheid en zorg. Want wat is gezondheid eigenlijk? Hoe zorgen wij ervoor dat de zorgprofessional ons begrijpt en de zorg betaalbaar en relevant blijft? We zijn in Nederland al goed op weg, maar het kan altijd beter!"

Meer info: www.tijou.nl

Blogs van deze auteur

Blog Leefstijladvies van de huisarts? Graag!

Leefstijladvies van de huisarts? Graag!

29 mei 2017 Milou Oomens

Vroeger had ik best vaak buikpijn. Soms lag ik er huilend van op de bank. De huisarts wist er niet zoveel raad mee. Mijn ouders koppelden het op een gegeven moment aan stress. Het gebeurde bijvoorbeeld wel eens voordat ik naar paardrijles ging. Best vreemd, want dat is (nog steeds) een van mijn grote hobby’s. Je zou toch denken dat ik juist daar geen buikpijn van moet krijgen?

Blog De tandarts weet meer over mijn gezondheid dan ik

De tandarts weet meer over mijn gezondheid dan ik

1 mei 2017 Milou Oomens

Ineens was mijn kies gevoelig voor kou en warmte. Heel vervelend tijdens frisse dagen, als je door je mond inademt en de koude lucht telkens een pijnprikkel geeft. Dus heb ik maar snel een afspraak bij mijn nieuwe tandarts gemaakt. Tijdens mijn bezoek kreeg ik al snel de vraag: heb je dit vaker gehad?

Blog Tandartsen zijn ook (maar) mensen

Tandartsen zijn ook (maar) mensen

3 april 2017 Milou Oomens

Ik kwam al jaren bij dezelfde tandartsenpraktijk. Twee keer per jaar had ik een afspraak met de mondhygiëniste. Ze keek gelijk ook even mijn gebit na op gaatjes en maakte elke drie jaar nieuwe foto’s zodat ik daarvoor niet apart naar de tandarts hoefde. Ideaal, want met een enkele reis van ruim een uur ging ik er liever niet vaker heen dan nodig was. Maar na 9 jaar lang op en neer reizen en een verhuizing ben ik toch op zoek gegaan naar een nieuwe praktijk.

Blog Wat betekent gezondheid voor jou?

Wat betekent gezondheid voor jou?

16 maart 2017 Milou Oomens

De laatste tijd is gezondheid een thema waar ik me meer mee bezig hou dan voorheen. Het lijkt wel, alsof het thema belangrijker wordt naarmate je ouder wordt. Misschien is dat ook niet zo gek. De eerste jaren van je bestaan gaan in sneltreinvaart voorbij. Als kind ben je vooral bezig met ontdekken en leren, dan ga je studeren, begin je aan je eerste baan, tweede baan, misschien wel derde… Er komt een partner, een huis… En dan komt er een moment waarop je tijd hebt om over dingen na te gaan denken. Wat vind ik echt belangrijk?