Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Noks Nauta

Noks Nauta

Mw dr. A.P. (Noks) Nauta (1947) is opgeleid tot bedrijfsarts en psycholoog. Zij werkte als schoolarts, bedrijfsarts, stafarts, onderzoeker, opleider en medewerker kenniscentrum. In 2004 is ze gepromoveerd op de samenwerking tussen huisartsen en bedrijfsartsen. Haar proefschrift had de titel ‘Een vertrouwenskwestie?’. Sinds 2000 houdt Nauta zich vooral bezig met hoogbegaafde volwassenen.

Als patiënt in de zorg is zij een ervaringsdeskundige waarbij zij haar professionele achtergrond als arts én psycholoog nooit kan uitschakelen.

Blogs van deze auteur

Blog Feedback geven helpt de zorg te verbeteren

Feedback geven helpt de zorg te verbeteren

15 september 2023 Noks Nauta

Het delen van je ervaringen over de zorgomgeving is niet altijd gemakkelijk. Ik wil namelijk niet klagen, ook omdat iedereen echt heel hard werkt en zijn of haar best doet.

Blog Bijwerkingen op de koop toe?

Bijwerkingen op de koop toe?

24 april 2023 Noks Nauta

Als je osteoporose hebt, krijg je het advies om geneesmiddelen te gebruiken om de kans op wervelbreuken te verminderen. Maar die medicijnen hebben bijwerkingen. Hoe weet je nu of de bijwerkingen opwegen tegen het risico van wervelbreuken?

Blog Uit welke deur komt de dokter?

Uit welke deur komt de dokter?

17 januari 2023 Noks Nauta

Waarschijnlijk kennen veel mensen het onzekere gevoel wanneer je in een wachtruimte zit, bijvoorbeeld op een polikliniek. Je bent aan het wachten tot je geroepen wordt en niet weet vanuit welke kamer dat dan zal zijn. Ik heb daar in elk geval wel last van. En ik denk dat er iets eenvoudigs aan te doen is.

Blog Vegetarische medicijnen

Vegetarische medicijnen

8 november 2022 Noks Nauta

Ja, u leest het goed. Voor mensen die vlees eten is dit onderwerp misschien niet interessant, maar voor vegetariërs, zoals ik, is dit een aandachtspunt waar de ziektekostenverzekeraar geen boodschap aan lijkt te hebben. Extra betalen dus. Hoe zit dat?

Blog Begrijpt mijn zorgverlener mij als oudere patiënt wel?

Begrijpt mijn zorgverlener mij als oudere patiënt wel?

7 oktober 2022 Noks Nauta

Recent bezocht ik mijn huisarts met het verzoek om mee te denken over een klacht die lastig behandelbaar is en veel beperkingen geeft. Ik was pas als nieuwe patiënt in deze praktijk gekomen, hij was pas kort als waarnemer in deze praktijk en ik vond hem wel erg jong ….

Blog Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

11 maart 2022 Noks Nauta

Ik besloot me op tijd voor te bereiden op mijn handoperatie. Ik had inmiddels wat ervaring na drie operaties aan mijn linkerhand, maar nu zou het om de rechter gaan: een grotere uitdaging voor mijn ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen).

Blog Schaamte bij de dokter

Schaamte bij de dokter

13 december 2021 Noks Nauta

Zouden dokters wel eens stil staan bij patiënten die zich schamen? Ik sprak zulke patiënten en zag een patroon.

Blog Richtlijn aangepast? Vergeet de vaste klanten niet

Richtlijn aangepast? Vergeet de vaste klanten niet

26 mei 2021 Noks Nauta

Hoe weten zorgverleners wat goede zorg is en welke zorg ze moeten leveren? Dat staat in zogenaamde richtlijnen. Maar als richtlijnen worden aangepast naar nieuwe inzichten, weten artsen dat dan allemaal?

Blog Maar ik zie echt niet goed

Maar ik zie echt niet goed

3 maart 2021 Noks Nauta

Een staaroperatie: heel veel mensen krijgen zo’n ingreep. De meeste mensen herstellen snel en zien beter dan voorheen. Bij mij liep het anders.

Blog Beter informeren

Beter informeren

24 september 2020 Noks Nauta

U kunt na de injecties iets meer pijn krijgen. Dat zei de neuroloog bij het geven van de injecties in mijn polsen. Ik bleek dubbelzijdig carpaal tunnelsyndroom te hebben.