Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Wat is uw ervaring met de zorg?

Wat is uw ervaring met de zorg?

14 juni 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Uw ervaring met zorg is belangrijk; om te leren van elkaar en de zorg te verbeteren. Als grootste ervaringssite in de zorg zijn we ons hiervan zeer bewust. We zijn daarom benieuwd naar úw verhaal. Wat was voor u reden om een waardering te plaatsen over uw huisarts, ziekenhuis of behandeling? Wat ging goed of wat kon juist beter? Deel ook uw ervaring. In dit blog leest u alvast een aantal ervaringen van medewerkers van Patiëntenfederatie NPCF.

Blog "Tandheelkundigen moeten opener zijn over kosten"

"Tandheelkundigen moeten opener zijn over kosten"

13 juni 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Patiënten zouden vooraf graag meer duidelijkheid willen hebben over de kosten van een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste. Dat is een belangrijke conclusie van de meldactie Mondzorg, waarvan de Patiëntenfederatie NPCF afgelopen weekend de resultaten publiceerde.

Blog “Iedereen stelt andere eisen aan zijn verzorgingshuis, daarom is het ook zo belangrijk dit in kaart te brengen”

“Iedereen stelt andere eisen aan zijn verzorgingshuis, daarom is het ook zo belangrijk dit in kaart te brengen”

3 mei 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Gerben Bresser is manager van ContactPulse (onderdeel van onderzoeksbureau SAMR) en is eindverantwoordelijk voor de interviewteams van ZorgkaartNederland.

Blog Hoge cijfers voor longartsen op ZorgkaartNederland

Hoge cijfers voor longartsen op ZorgkaartNederland

29 april 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Mensen met longaandoeningen zijn over het algemeen zeer tevreden over hun behandelaars. Met name de vriendelijkheid van deze behandelaars zorgt voor hoge cijfers.

Blog De ZorgkaartNederland Inspiratiedag voor de cure was een succes

De ZorgkaartNederland Inspiratiedag voor de cure was een succes

26 april 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Donderdag 21 april 2016 vond voor de eerste keer de Inspiratiedag voor de cure plaats. Communicatie-, kwaliteits- en beleidsprofessionals binnen zorginstellingen deelden deze middag hun kennis en ervaringen over het gebruik van ZorgkaartNederland met elkaar én met ons.

Blog De 10 beste zorgaanbieders, deel 3: 3 t/m 1

De 10 beste zorgaanbieders, deel 3: 3 t/m 1

20 april 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Onlangs kon ZorgkaartNederland z’n 300.000e waardering verwelkomen. Om die mijlpaal extra aandacht te geven, gaan we in de komende weken de top-10 uit de doeken doen. Deze week eindigen we met de drie zorgaanbieders met gemiddeld de hoogste waardering.

Blog De 10 beste zorgaanbieders, deel 2: 6 t/m 4

De 10 beste zorgaanbieders, deel 2: 6 t/m 4

13 april 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Onlangs kon ZorgkaartNederland z’n 300.000e waardering verwelkomen. Om die mijlpaal extra aandacht te geven, gaan we in de komende weken de top-10 uit de doeken doen. Deze week gaan we verder met de nummers 6 tot en met 4 uit de lijst.

Blog Patiëntenfederatie werkt aan goede afhandeling van klachten in de zorg

Patiëntenfederatie werkt aan goede afhandeling van klachten in de zorg

12 april 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Het is belangrijk dat zorgverleners uw klachten over de zorg serieus nemen. Vandaar dat de Patiëntenfederatie NPCF actief meedenkt over een eisenprogramma voor geschilleninstanties.

Blog De 10 beste zorgaanbieders, deel 1: 10 t/m 7

De 10 beste zorgaanbieders, deel 1: 10 t/m 7

6 april 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Onlangs kon ZorgkaartNederland z’n 300.000e review verwelkomen. Om die mijlpaal extra aandacht te geven, gaan we in de komende weken de top-10 beste zorgaanbieders uit de doeken doen. Deze week starten we met de nummers 10 tot en met 7 uit de lijst.

Blog Wachttijd en bejegening cruciaal voor waardering apotheek

Wachttijd en bejegening cruciaal voor waardering apotheek

29 maart 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Apotheken die willen werken aan hun klanttevredenheid, doen er goed aan om vooral de wachttijden en de bejegening aandacht te geven.