Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Bezoeker ZorgkaartNederland wil anderen helpen

Bezoeker ZorgkaartNederland wil anderen helpen

25 maart 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Een groot deel van de bezoekers van ZorgkaartNederland schrijft waarderingen om anderen te helpen bij de keuze voor een goede zorgverlener. Bovendien vindt een ruime meerderheid van de bezoekers die waarderingen ook daadwerkelijk nuttig bij de keuze.

Blog Help fouten voorkomen – Tips van de…chirurg-oncoloog

Help fouten voorkomen – Tips van de…chirurg-oncoloog

21 maart 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen. Deze keer aan het woord Liesbeth Jansen, chirurg-oncoloog van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de....orthopeed

Help fouten voorkomen - Tips van de....orthopeed

7 maart 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, verpleegkundigen , fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen.

Blog 'Hoe meer waarderingen op ZorgkaartNederland, hoe beter!'

'Hoe meer waarderingen op ZorgkaartNederland, hoe beter!'

4 maart 2016 Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland bereikte vorige week een nieuwe mijlpaal: de 300.000e waardering! Een interview met de inzendster van deze beoordeling, Ine de Groen.

Blog Help fouten voorkomen – Tips van een hemofiliepatiënt

Help fouten voorkomen – Tips van een hemofiliepatiënt

22 februari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. De verantwoordelijkheid om fouten te voorkomen ligt in de eerste plaats bij de professionals, zoals artsen en verpleegkundigen. Maar patiënten kunnen ook een rol spelen om fouten te voorkomen.

Blog Geüpdatet: vergelijkingshulpen om zorgaanbod te vergelijken

Geüpdatet: vergelijkingshulpen om zorgaanbod te vergelijken

11 februari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Ze zijn nieuw en geüpdatet: de vergelijkingshulpen voor diverse aandoeningen op ZorgkaartNederland. Met deze vergelijkingshulpen, die samen met patiëntenorganisaties gemaakt zij, kunt u kijken welk ziekenhuis of welke kliniek het beste aansluit op uw wensen. En het zorgaanbod tussen ziekenhuizen met elkaar vergelijken.

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de...ms-patiënt

Help fouten voorkomen - Tips van de...ms-patiënt

8 februari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. De verantwoordelijkheid om fouten te voorkomen ligt in de eerste plaats bij de professionals, zoals artsen en verpleegkundigen. Maar patiënten kunnen ook een rol spelen om fouten te voorkomen.

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de...gynaecoloog

Help fouten voorkomen - Tips van de...gynaecoloog

25 januari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen.

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de...longarts

Help fouten voorkomen - Tips van de...longarts

11 januari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen. Deze keer aan het woord Mariska Koster, oud-longarts en tegenwoordig medisch adviseur bij Zilveren Kruis Achmea.

Blog Meer inzicht in zorgaanbod met vergelijkingshulpen

Meer inzicht in zorgaanbod met vergelijkingshulpen

8 januari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

“Ik wil naar het beste ziekenhuis.” Dit zeggen patiënten vaak tegen hun huisarts als blijkt dat zij voor onderzoek of (verdere) behandeling van hun aandoening naar het ziekenhuis moeten. Maar het beste ziekenhuis bestaat niet. Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Waar u misschien veel waarde hecht aan een korte reistijd, staat bij een ander de ervaring van het ziekenhuis met bepaalde ingrepen bovenaan. Welk ziekenhuis of welke zelfstandige kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap wat betreft de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen.