Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Niet de twijfelende arts moet je wantrouwen, maar juist de arts die nooit twijfelt

20 januari 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Met enige regelmaat denk ik aan de beginperiode, toen mijn vader net gediagnosticeerd was. Ik denk dan aan de paniek en de chaos. Ik realiseer me dan ook wat een wonder het is dat we weggingen uit het ene ziekenhuis en uiteindelijk in het UMC Utrecht terechtgekomen zijn, dat mijn vader daar wél geopereerd kon worden en hoe goed we het daar getroffen hebben.

Ziekenhuizen stellen zich open voor mening patiënt

26 november 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Steeds meer ziekenhuizen, zorginstellingen en zelfstandige behandelklinieken werken samen met www.zorgkaartdederland.nl, de waarderingssite voor de gezondheidszorg van patiëntenfederatie NPCF. De NPCF signaleert daarmee een voorzichtige trend naar meer openheid.

Blog Steeds meer positieve waarderingen

Steeds meer positieve waarderingen

1 augustus 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Bezoekers van ZorgkaartNederland die zorginstellingen en zorgverleners waarderen, zijn zeer positief over de zorg die ze ontvangen. Ook neemt het aantal positieve waarderingen toe. Het gemiddelde cijfer in 2013 is met een 8,5 een ruime voldoende. In 2012 was dit nog een 8,3.

Fysiopraktijken kunnen benchmarkgegevens delen op ZorgkaartNederland

30 juli 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Fysiotherapeuten die gebruik maken van benchmarksysteem ParaBench kunnen hun gegevens sinds kort delen op ZorgkaartNederland. Zo zien bezoekers van de website hoe fysiotherapiepraktijken presteren ten opzichte van andere praktijken.

Sint Jans Gasthuis Weert meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

21 juni 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Dit blijkt op basis van de waarderingen op ZorgkaartNederland. Patiënten zijn vooral erg positief over de zorgvuldige behandeling en de goede ontvangst van de verpleging. De prijs werd overhandigd tijdens het DigitaleZorgEvent door Wilna Wind, algemeen directeur van patiëntenfederatie NPCF.

Tien ziekenhuizen genomineerd als 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis'

12 juni 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Tien ziekenhuizen zijn woensdag genomineerd voor de titel ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis’. Op vrijdag 21 juni aanstaande wordt bekend wie de winnaar is. Dan is de opvolger bekend van het Ikazia ziekenhuis uit Rotterdam, de winnaar van vorig jaar (en nu opnieuw genomineerd). Deze publieksprijs is een initiatief van ZorgkaartNederland, de grootste reviewsite voor de zorg. De waarderingen op deze site vormen de basis voor de uitslag.

Ikazia meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

20 september 2012 Redactie ZorgkaartNederland

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. De prijs is tot stand gekomen op basis van beoordelingen op waarderingssite ZorgkaartNederland.nl. Patiënten gaven het Ikazia vooral hoge waarderingen voor de deskundigheid en voor het feit dat patiënten er op hun gemak worden gesteld. Donderdag is de prijs tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala overhandigd door Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF, één van de initiatiefnemers van ZorgkaartNederland.