Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog "Bij ons is niemand een nummer"

"Bij ons is niemand een nummer"

22 oktober 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Op 9 december is het weer zover: dan reikt ZorgkaartNederland de patiëntvriendelijkheidsprijs 2015 uit. In aanloop naar de uitreiking laten we wekelijks een zorginstelling of patiënt aan het woord over patiëntvriendelijkheid. Want wat is dat eigenlijk? En waarin uit patiëntvriendelijkheid zich?

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de...huisarts

Help fouten voorkomen - Tips van de...huisarts

19 oktober 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen. Deze keer aan het woord Math. Strijbos, huisarts in huisartsenpraktijk Dierdonk, te Helmond. Hij vindt vooral goede communicatie onderling en met patiënten erg belangrijk.

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de...verpleegkundige

Help fouten voorkomen - Tips van de...verpleegkundige

15 oktober 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen.

Blog Help fouten voorkomen - Tips van de...anesthesioloog

Help fouten voorkomen - Tips van de...anesthesioloog

28 september 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Niemand zit te wachten op onnodige fouten. Zeker niet in de zorg, omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. Maar hoe zorgen artsen, fysiotherapeuten en specialisten ervoor dat u bij hen in veilige handen bent? En hoe kunt u zelf helpen fouten te voorkomen? In deze blogserie laten zorgverleners zien wat zij doen aan veilige zorg, en geven zij tips hoe u daarbij kunt helpen. Deze keer aan het woord Jan Klein, anesthesioloog, medisch adviseur bij Achmea en sinds kort ook hoogleraar Patiënt Safety Engineering aan de TU Delft.

Blog ZorgkaartNederland-interviewteams voortvarend van start

ZorgkaartNederland-interviewteams voortvarend van start

28 augustus 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Doe mij zo’n interviewteam! We hopen dat veel verpleeg- en verzorgingshuizen net zo enthousiast zullen reageren na het zien van onderstaande video:

Blog Waarderingen lezen loont

Waarderingen lezen loont

18 augustus 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Afgelopen week lazen wij met groot genoegen het volgende bericht: Driekwart (73 procent) laat de keuze voor een zorgverlener afhangen van online recensies. In Nederland is dit zelfs 84 procent. Bovendien noemt 52 procent van de Nederlandse respondenten recensies zelfs zeer belangrijk. Bron: Zorgvisie, 5 augustus 2015

Blog We vieren wat goed gaat in de zorg!

We vieren wat goed gaat in de zorg!

18 september 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Welk ziekenhuis mag zich vanaf volgende week het 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis' noemen? Wie wordt de opvolger van SJG Weert? Of volgt dat ziekenhuis zichzelf op? We weten het op woensdag 24 september. Dan wordt de publieksprijs van ZorgkaartNederland uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Landgoederij in Bunnik.

Blog Mag de dokter wel werken?

Mag de dokter wel werken?

3 september 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Het televisieprogramma 'Altijd Wat Monitor' kwam maandag met een verontrustend bericht. Er werken tandartsen in Nederland die in hun eigen land niet mogen werken. Ze hebben beroepsfouten gemaakt. En Nederlandse artsen die hier een beroepsverbod hebben, houden praktijk in België.

Blog Het nut van ZorgkaartNederland

Het nut van ZorgkaartNederland

17 juni 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Vooruit dan maar, ik zal het eerlijk opbiechten: ik ben dol op vergelijkingssites op internet. Vakanties, hotels, hypotheken, auto’s, ziektekostenverzekeringen, restaurants. Nou ja, noem maar op, ik gebruik ze allemaal wel eens. En sites die ziektekostenpolissen vergelijken, gebruikt iedereen wel eens tegen het eind van het jaar als je nieuwe polis komt.

Niet de twijfelende arts moet je wantrouwen, maar juist de arts die nooit twijfelt

20 januari 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Met enige regelmaat denk ik aan de beginperiode, toen mijn vader net gediagnosticeerd was. Ik denk dan aan de paniek en de chaos. Ik realiseer me dan ook wat een wonder het is dat we weggingen uit het ene ziekenhuis en uiteindelijk in het UMC Utrecht terechtgekomen zijn, dat mijn vader daar wél geopereerd kon worden en hoe goed we het daar getroffen hebben.