Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Steeds meer positieve waarderingen

Steeds meer positieve waarderingen

1 augustus 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Bezoekers van ZorgkaartNederland die zorginstellingen en zorgverleners waarderen, zijn zeer positief over de zorg die ze ontvangen. Ook neemt het aantal positieve waarderingen toe. Het gemiddelde cijfer in 2013 is met een 8,5 een ruime voldoende. In 2012 was dit nog een 8,3.

Fysiopraktijken kunnen benchmarkgegevens delen op ZorgkaartNederland

30 juli 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Fysiotherapeuten die gebruik maken van benchmarksysteem ParaBench kunnen hun gegevens sinds kort delen op ZorgkaartNederland. Zo zien bezoekers van de website hoe fysiotherapiepraktijken presteren ten opzichte van andere praktijken.

Sint Jans Gasthuis Weert meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

21 juni 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Dit blijkt op basis van de waarderingen op ZorgkaartNederland. Patiënten zijn vooral erg positief over de zorgvuldige behandeling en de goede ontvangst van de verpleging. De prijs werd overhandigd tijdens het DigitaleZorgEvent door Wilna Wind, algemeen directeur van patiëntenfederatie NPCF.

Tien ziekenhuizen genomineerd als 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis'

12 juni 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Tien ziekenhuizen zijn woensdag genomineerd voor de titel ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis’. Op vrijdag 21 juni aanstaande wordt bekend wie de winnaar is. Dan is de opvolger bekend van het Ikazia ziekenhuis uit Rotterdam, de winnaar van vorig jaar (en nu opnieuw genomineerd). Deze publieksprijs is een initiatief van ZorgkaartNederland, de grootste reviewsite voor de zorg. De waarderingen op deze site vormen de basis voor de uitslag.

Ikazia meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

20 september 2012 Redactie ZorgkaartNederland

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. De prijs is tot stand gekomen op basis van beoordelingen op waarderingssite ZorgkaartNederland.nl. Patiënten gaven het Ikazia vooral hoge waarderingen voor de deskundigheid en voor het feit dat patiënten er op hun gemak worden gesteld. Donderdag is de prijs tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala overhandigd door Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF, één van de initiatiefnemers van ZorgkaartNederland.

Medicijngebruik of -verbruik?

30 januari 2012 Redactie ZorgkaartNederland

Mevrouw A. schrijft ons het volgende: “Wat mij altijd hekelt is het overleg tussen de apotheek en mij als patiënt. Als de specialist mij iets voorschrijft, schrijft ze vaak meteen 150 tabletten voor. Ik ben echter voor veel medicijnen allergisch. Belangrijk dus om eerst uit te proberen of het medicijn wel geschikt voor me is. Ik vraag bij de apotheek dan ook meestal om een klein aantal van een nieuw medicijn. Het antwoord van de apotheek is standaard ‘nee’. En ‘Wij leveren wat de specialist voorschrijft’. Dus neem ik 150 tabletten mee naar huis en moet ik er heel regelmatig 145 weer terugbrengen vanwege een allergische reactie. Dit is mij nu al meerdere keren overkomen. Ik heb het gevoel dat dit veel geld kost in de zorgverlening.”

Googlen met patiëntwaarderingen

31 oktober 2011 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntwaarderingen op internet zijn niet van voorbijgaande aard. Op verschillende plekken worden patiëntwaarderingen online uitgevraagd. Op ZorgkaartNederland een aantal voorbeelden. Al twee jaar trekt de redactie van ZorgkaartNederland het land door met haar presentatie over het hoe en waarom van ZorgkaartNederland. En in die twee jaar zien wij gestaag meer acceptatie en zelfs waardering ontstaan voor ons initiatief. Enerzijds komt dit doordat een toelichting op onze werkwijze vertrouwen schept in de uitvoering en anderzijds omdat duidelijk is dat het fenomeen online patiënt waarderingen niet van voorbijgaande aard is. Sterker nog, wij staan inmiddels niet alleen in het uitvragen van patiëntwaarderingen. Al dan niet in de openheid of met de bekendheid zoals bij ZorgkaartNederland worden op verschillende plekken al zeer actief patiëntenwaarderingen  uitgevraagd. Een aantal voorbeelden: