Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Een veilige bevalling na goed overleg

Een veilige bevalling na goed overleg

11 juni 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Door goed overleg met de verloskundige en cardioloog kon Loes bevallen zoals zij dat graag wilde. Zij vertelt ons er alles over.

Blog Hiv hiv hoera: van grote angst naar onverwachts geluk

Hiv hiv hoera: van grote angst naar onverwachts geluk

4 juni 2020 Redactie ZorgkaartNederland

"Vanaf het eerste moment dat ik bijna dertig jaar geleden werd geboren tussen de Limburgse vlaaien, was ik een echte hardcore hypochonder", zegt blogger Erik. "Maar deze ‘aandoening’ zou wel eens mijn redding geweest kunnen zijn."

Blog Een goede tandarts is mij heel veel waard

Een goede tandarts is mij heel veel waard

26 mei 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Jarenlang ging ik niet naar de tandarts, na een valpartij met de fiets waar mijn gebit behoorlijk onder te lijden heeft gehad. Ik was compleet mijn vertrouwen kwijt.

Blog Dag van de Verpleging

Dag van de Verpleging

12 mei 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Vandaag is de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegger van de verpleegkunde. Daarom is het vandaag de Dag van de Verpleging.

Blog Waarderingen in tijden van crisis

Waarderingen in tijden van crisis

6 mei 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Het zijn bijzondere tijden voor de zorg. Praktijken hebben de deuren moeten sluiten en ziekenhuizen werken hard om de stroom patiënten die besmet zijn met het coronavirus de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Blog Verzekeren voor juridische bijstand - Mandy

Verzekeren voor juridische bijstand - Mandy

26 maart 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Bij het Nationale Zorgnummer werk ik aan de ‘voordeur’ van Patiëntenfederatie Nederland. Ik spreek daar veel mensen met zorgvragen. In gesprek met mijn collega’s noemde ik laatst dat ik het jammer vond dat zo weinig mensen bekend zijn met rechtsbijstand. Best belangrijk namelijk, als je te maken hebt met een beperking en of chronische aandoening.

Blog Zoek uit wat voor jou werkt - Iris

Zoek uit wat voor jou werkt - Iris

19 maart 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Na de diagnose MS kwam ik in een snelstroom terecht van zorg. Het overviel me. Iedereen had een mening. Maar ik wilde zélf uitvinden wat werkt voor mij.

Blog ‘Sporten helpt mij een waardevol leven te leiden’ - Yvette

‘Sporten helpt mij een waardevol leven te leiden’ - Yvette

27 februari 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Sinds mijn levertransplantatie ben ik mij nog meer bewust dat sporten belangrijk is. Het maakt mij niet alleen blij, maar ook gezien mijn medicatie is een sterk lichaam nodig. Inmiddels leef ik langer met mijn donorlever dan met mijn eigen lever.

Blog ‘Ik wilde weer normaal zijn’ - Karen

‘Ik wilde weer normaal zijn’ - Karen

6 februari 2020 Redactie ZorgkaartNederland

De dermatoloog stuurde mij zonder verder onderzoek door naar de maatschappelijk werker. En alternatieve geneeswijzen vond hij maar weggegooid geld. Maar ík wilde een oplossing voor mijn Alopecia areata en ik zou er alles aan doen om weer normaal te zijn.

Blog ‘Zoek actief psychosociale zorg’ - Miranda

‘Zoek actief psychosociale zorg’ - Miranda

5 december 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Nadat mijn man Peter in 2013 ongeveer twee maanden op de IC had gelegen en daarna twee maanden intern moest revalideren was hij veranderd. Ook mijn hele leven stond op zijn kop. Om hier goed mee om te kunnen gaan kreeg ik op verschillende gebieden hulp aangeboden en ging ik zelf ook actief op zoek naar hulp.