Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Waarderingen in tijden van crisis

Waarderingen in tijden van crisis

6 mei 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Het zijn bijzondere tijden voor de zorg. Praktijken hebben de deuren moeten sluiten en ziekenhuizen werken hard om de stroom patiënten die besmet zijn met het coronavirus de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Blog Verhuizing naar verpleeghuis valt tegen – Gerda (58)

Verhuizing naar verpleeghuis valt tegen – Gerda (58)

2 april 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Vorig jaar oktober verhuisde mijn man (59) naar een verpleeghuis speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Hij heeft een progressieve energiestofwisselings-ziekte die zijn spieren en hersenen aantast. Ik vind de opname moeilijk. Er komt veel meer bij kijken dan ik had verwacht.

Blog Verzekeren voor juridische bijstand - Mandy

Verzekeren voor juridische bijstand - Mandy

26 maart 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Bij het Nationale Zorgnummer werk ik aan de ‘voordeur’ van Patiëntenfederatie Nederland. Ik spreek daar veel mensen met zorgvragen. In gesprek met mijn collega’s noemde ik laatst dat ik het jammer vond dat zo weinig mensen bekend zijn met rechtsbijstand. Best belangrijk namelijk, als je te maken hebt met een beperking en of chronische aandoening.

Blog Zoek uit wat voor jou werkt - Iris

Zoek uit wat voor jou werkt - Iris

19 maart 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Na de diagnose MS kwam ik in een snelstroom terecht van zorg. Het overviel me. Iedereen had een mening. Maar ik wilde zélf uitvinden wat werkt voor mij.

Blog ‘Sporten helpt mij een waardevol leven te leiden’ - Yvette

‘Sporten helpt mij een waardevol leven te leiden’ - Yvette

27 februari 2020 Redactie ZorgkaartNederland

Sinds mijn levertransplantatie ben ik mij nog meer bewust dat sporten belangrijk is. Het maakt mij niet alleen blij, maar ook gezien mijn medicatie is een sterk lichaam nodig. Inmiddels leef ik langer met mijn donorlever dan met mijn eigen lever.

Blog ‘Ik wilde weer normaal zijn’ - Karen

‘Ik wilde weer normaal zijn’ - Karen

6 februari 2020 Redactie ZorgkaartNederland

De dermatoloog stuurde mij zonder verder onderzoek door naar de maatschappelijk werker. En alternatieve geneeswijzen vond hij maar weggegooid geld. Maar ík wilde een oplossing voor mijn Alopecia areata en ik zou er alles aan doen om weer normaal te zijn.

Blog ‘Zoek actief psychosociale zorg’ - Miranda

‘Zoek actief psychosociale zorg’ - Miranda

5 december 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Nadat mijn man Peter in 2013 ongeveer twee maanden op de IC had gelegen en daarna twee maanden intern moest revalideren was hij veranderd. Ook mijn hele leven stond op zijn kop. Om hier goed mee om te kunnen gaan kreeg ik op verschillende gebieden hulp aangeboden en ging ik zelf ook actief op zoek naar hulp.

Blog Zonder sjoemelen

Zonder sjoemelen

11 oktober 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Hoe is het om in een rolstoel te zitten? Waar loop (of rol) je tegenaan? In het kader van de Week van de Toegankelijkheid heeft een collega - zelf afhankelijk van een rolstoel - een aantal exemplaren meegenomen naar het werk zodat we het allemaal even kunnen ervaren. En ik ga ik dit uitproberen.

Blog ZorgkaartNederland en vereniging SPOT gaan samenwerking aan

ZorgkaartNederland en vereniging SPOT gaan samenwerking aan

11 juli 2019 Redactie ZorgkaartNederland

De eigenaar van ZorgkaartNederland, Patiëntenfederatie Nederland, gaat een samenwerking aan met vereniging SPOT. Met de samenwerking krijgen beide partijen meer inzicht in hoe cliënten de zorg waarderen. Deze ervaringen helpen cliënten een passende zorgaanbieder kiezen.

Blog Onbegrepen ziekte ME treft miljoenen mensen

Onbegrepen ziekte ME treft miljoenen mensen

10 mei 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Op 8 augustus is het Wereld ME dag. In dit blog is Marieke aan het woord. Zij is eind 30 woont samen met haar man in Almere. Het is ruim 20 jaar geleden dat zij de diagnose ME heeft gekregen. Zij vertelt over haar leven met deze ziekte en over #MillionsMissing, een wereldwijd initiatief rond Wereld ME dag.