Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

8 mei 2018 Redactie ZorgkaartNederland

“Zo gaat ie goed! Zog gaat ie béter! Alweer een kilométer, van m’n schoen afgesleten!” Dit liedje zongen wij vroeger tijdens de Avondvierdaagse. Net als Potje met vet en Van je hela, hola en Daar boven op de berg, daar woont een Chinees! Mooie herinneringen die in deze tijd van het jaar weer opvlammen. Overal lange slierten schoolkinderen, die de benen uit hun lijf lopen en de longen uit hun lijf zingen.

Blog Kunt u in de toekomst kijken?

Kunt u in de toekomst kijken?

23 april 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Komt u in 2030 nog vaak bij de dokter? Of houdt u zelf vanuit huis uw gezondheid in de gaten? Weet u van tevoren al of u het risico loopt op een bepaalde ziekte en is die misschien dan al te voorkomen? En haalt u zorg eigenlijk alleen binnen Nederland of gaat u de grens over voor de beste behandeling?

Blog Wat vinden cliënten van de langdurige zorg in de gehandicaptenzorg?

Wat vinden cliënten van de langdurige zorg in de gehandicaptenzorg?

27 maart 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Om dat uit te vinden gaan cliënten nu in gesprek met een interviewer. Ervaren interviewers komen langs op locatie en stellen vragen over de ervaring van de cliënt met zijn of haar zorg. Het verslag van het interview komt als ervaring op de website van ZorgkaartNederland. Het ervaringsgesprek wordt gevoerd in het kader van de kwaliteitsagenda ‘Samen sterk voor kwaliteit’ en de interviewers zijn allemaal in dienst van Ieder(in), KansPlus, het LSR en de LFB.

Blog Het geheime dagboek van onze interviewers

Het geheime dagboek van onze interviewers

1 maart 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Ook wekelijks uitgekeken naar de volgende aflevering van het geheime dagboek van Hendrik Groen? Onze interviewers maken deze verhalen wekelijks mee. In het echt. Achter elke voordeur is er een ervaring.

Blog Opnemen van het gesprek met uw arts? Goed idee!

Opnemen van het gesprek met uw arts? Goed idee!

31 januari 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u dat gevoel, dat u na het consult bij uw arts niet meer precies weet wat is besproken? Of dat uw partner andere dingen heeft gehoord dan u zelf? Dat is niet gek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat patiënten gemiddeld 30% onthouden van wat de arts vertelt.

Blog Zonder keuzemogelijkheden valt er niets te kiezen

Zonder keuzemogelijkheden valt er niets te kiezen

14 november 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Op het moment dat je zwanger blijkt te zijn, gebeurt er van alles. In je lijf, in je hoofd en er komen allerlei situaties waarin je keuzes moet maken. Om te beginnen ga je naar de huisarts. Of toch gelijk naar een verloskundige? En welke verloskundige dan? Kies je een verloskundigenpraktijk om de hoek of eentje waar een vriendin geweest is?

Blog ‘De afstand tussen patiënt en wetenschap is nog vaak veel te groot’

‘De afstand tussen patiënt en wetenschap is nog vaak veel te groot’

8 november 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u ons referentenpanel al? Dit panel bestaat uit patiënten, ex-patiënten en naasten (zoals familie en mantelzorgers). Allemaal ervaringsdeskundigen in de zorg. Deze mensen beoordelen wetenschappelijk onderzoek door te kijken of het relevant is voor de betreffende patiëntengroep. En ze kijken of ervaringsdeskundigen wel genoeg worden betrokken bij het onderzoek. Zij weten tenslotte hoe het is om met een bepaalde aandoening om te moeten gaan. En weten wat wel en niet van belang is voor de patiënten. In een korte serie laten we een aantal panelleden aan het woord. Deze week sluit René Luigies de serie af.

Blog Een dag uit het leven van een interviewer

Een dag uit het leven van een interviewer

1 november 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Onze interviewteams voor verpleeghuizen hebben het de laatste maanden drukker dan ooit. In november gaan ze bij maar liefst 81 verpleeghuizen langs. Maar hoe gaat zo'n bezoek aan een verpleeghuis nu precies in z'n werk?

Blog ‘Luister naar hoe het écht met de mensen gaat’

‘Luister naar hoe het écht met de mensen gaat’

25 oktober 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u ons referentenpanel al? Dit panel bestaat uit patiënten, ex-patiënten en naasten (zoals familie en mantelzorgers). Allemaal ervaringsdeskundigen in de zorg. Deze mensen beoordelen wetenschappelijk onderzoek door te kijken of het relevant is voor de betreffende patiëntengroep. En ze kijken of ervaringsdeskundigen wel genoeg worden betrokken bij het onderzoek. Zij weten tenslotte hoe het is om met een bepaalde aandoening om te moeten gaan. En weten wat wel en niet van belang is voor de patiënten. In een korte serie laten we een aantal panelleden aan het woord. Deze week is Joke van Galen aan de beurt.

Blog ‘Uiteindelijk gaat het om de patiënt’

‘Uiteindelijk gaat het om de patiënt’

11 oktober 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u ons referentenpanel al? Dit panel bestaat uit patiënten, ex-patiënten en naasten (zoals familie en mantelzorgers). Allemaal ervaringsdeskundigen in de zorg. Deze mensen beoordelen wetenschappelijk onderzoek door te kijken of het relevant is voor de betreffende patiëntengroep. En ze kijken of ervaringsdeskundigen wel genoeg worden betrokken bij het onderzoek. Zij weten tenslotte hoe het is om met een bepaalde aandoening om te moeten gaan. En weten wat wel en niet van belang is voor de patiënten. In een korte serie laten we een aantal panelleden aan het woord. Deze week is Anne Tjallingii aan de beurt.