Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog Zeldzaam gelukkig

Zeldzaam gelukkig

28 februari 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Dorothy van Dam: “Als je een zeldzame ziekte hebt, is het heel moeilijk om informatie te vinden. Omdat mensen aan mijn uiterlijk niet zien hoe ziek ik ben, werd ik vaak niet serieus genomen. Ik moest doodziek als mijn eigen advocaat optreden om behandeld te worden. Er waren momenten dat ik zélf bijna ging geloven dat ik me aanstelde.”

Blog Adembenemende ervaringen in de zorg

Adembenemende ervaringen in de zorg

2 januari 2019 Redactie ZorgkaartNederland

‘Deel nu uw ervaring met de zorg’, staat er bovenaan deze website geschreven. Aan het begin van dit jaar 2019 staan er 658.305 ervaringen online. Dat grote aantal ervaringen biedt een schat aan informatie voor mensen die op zoek zijn naar een zorgverlener of instelling die het beste bij hun zorgvraag past.

Blog U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat?

U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat?

13 december 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Eind 2017 is er een wet aangenomen waarin staat dat u als patiënt altijd een geluidsopname mag maken van het gesprek met uw zorgverlener in de spreekkamer. U kunt het gesprek dan thuis nog eens rustig naluisteren en indien gewenst delen met uw naaste(n). Dit kan fijn zijn als u het bijvoorbeeld lastig vindt om informatie te onthouden of te begrijpen, of wanneer u op basis van de informatie een keuze moet maken voor een behandeling.

Blog Erkenning

Erkenning

23 juli 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Op 23 juli is het Wereld Sjögren Dag en vragen we aandacht voor de ziekte Sjögren. Dit is een reumatische auto-immuun systeemziekte. De ziekte kan op elke leeftijd voorkomen en komt overal in de wereld voor, ongeacht huidskleur of sociale omstandigheden. De diagnose ‘Sjögren” is soms een moeizaam proces. Dat blijkt wel uit het ervaringsverhaal van Karin.

Blog De cliënt die ik niet meer vergeet

De cliënt die ik niet meer vergeet

2 juli 2018 Redactie ZorgkaartNederland

“Ze was 92 jaar en gaf nog balletles. Ze was enthousiast en stond vol in het leven”, vertelt Ingrid Cuijpers (56), getrainde en onafhankelijke interviewer van SAMR. “Zo zou ik ook oud willen worden.” Als onderdeel van het project Waardigheid en Trots van het Ministerie van VWS zette Patiëntenfederatie Nederland in 2015 voor drie jaar interviewteams in om met bewoners te praten. Inmiddels is dit project afgelopen en deelt ZorgkaartNederland de preview van de eindrapportage van dit project die in het najaar uitkomt. Ingrid deed ook interviews en vertelt u over de cliënt die zij niet meer vergeet.

Blog Een dagje in een verzorgingshuis

Een dagje in een verzorgingshuis

22 juni 2018 Redactie ZorgkaartNederland

De afgelopen tijd is de kwaliteit van verpleeghuizen en het welbevinden van hun bewoners actief in kaart gebracht. Dit deed ZorgkaartNederland door het inzetten van interview teams die bewoners bezoeken om waarderingen te verzamelen. Zo ook in Woonzorgcentrum De Leyenstein, in Kerkdriel. Een medewerker van ZorgkaartNederland heeft hier een dagje meegelopen met een interviewer en vertelt over haar ervaringen.

Blog Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

8 mei 2018 Redactie ZorgkaartNederland

“Zo gaat ie goed! Zog gaat ie béter! Alweer een kilométer, van m’n schoen afgesleten!” Dit liedje zongen wij vroeger tijdens de Avondvierdaagse. Net als Potje met vet en Van je hela, hola en Daar boven op de berg, daar woont een Chinees! Mooie herinneringen die in deze tijd van het jaar weer opvlammen. Overal lange slierten schoolkinderen, die de benen uit hun lijf lopen en de longen uit hun lijf zingen.

Blog Kunt u in de toekomst kijken?

Kunt u in de toekomst kijken?

23 april 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Komt u in 2030 nog vaak bij de dokter? Of houdt u zelf vanuit huis uw gezondheid in de gaten? Weet u van tevoren al of u het risico loopt op een bepaalde ziekte en is die misschien dan al te voorkomen? En haalt u zorg eigenlijk alleen binnen Nederland of gaat u de grens over voor de beste behandeling?

Blog Wat vinden cliënten van de langdurige zorg in de gehandicaptenzorg?

Wat vinden cliënten van de langdurige zorg in de gehandicaptenzorg?

27 maart 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Om dat uit te vinden gaan cliënten nu in gesprek met een interviewer. Ervaren interviewers komen langs op locatie en stellen vragen over de ervaring van de cliënt met zijn of haar zorg. Het verslag van het interview komt als ervaring op de website van ZorgkaartNederland. Het ervaringsgesprek wordt gevoerd in het kader van de kwaliteitsagenda ‘Samen sterk voor kwaliteit’ en de interviewers zijn allemaal in dienst van Ieder(in), KansPlus, het LSR en de LFB.

Blog Het geheime dagboek van onze interviewers

Het geheime dagboek van onze interviewers

1 maart 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Ook wekelijks uitgekeken naar de volgende aflevering van het geheime dagboek van Hendrik Groen? Onze interviewers maken deze verhalen wekelijks mee. In het echt. Achter elke voordeur is er een ervaring.