Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Blogs van deze auteur

Blog ‘Uiteindelijk gaat het om de patiënt’

‘Uiteindelijk gaat het om de patiënt’

11 oktober 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u ons referentenpanel al? Dit panel bestaat uit patiënten, ex-patiënten en naasten (zoals familie en mantelzorgers). Allemaal ervaringsdeskundigen in de zorg. Deze mensen beoordelen wetenschappelijk onderzoek door te kijken of het relevant is voor de betreffende patiëntengroep. En ze kijken of ervaringsdeskundigen wel genoeg worden betrokken bij het onderzoek. Zij weten tenslotte hoe het is om met een bepaalde aandoening om te moeten gaan. En weten wat wel en niet van belang is voor de patiënten. In een korte serie laten we een aantal panelleden aan het woord. Deze week is Anne Tjallingii aan de beurt.

Blog ‘Ik sluit me soms dagenlang op in mijn werkkamer voor een gedegen oordeel’

‘Ik sluit me soms dagenlang op in mijn werkkamer voor een gedegen oordeel’

27 september 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u ons referentenpanel al? Dit panel bestaat uit patiënten, ex-patiënten en naasten (zoals familie en mantelzorgers). Allemaal ervaringsdeskundigen in de zorg. Deze mensen beoordelen wetenschappelijk onderzoek door te kijken of het relevant is voor de betreffende patiëntengroep. En ze kijken of ervaringsdeskundigen wel genoeg worden betrokken bij het onderzoek. Zij weten tenslotte hoe het is om met een bepaalde aandoening om te moeten gaan. En weten wat wel en niet van belang is voor de patiënten. In een korte serie laten we een aantal panelleden aan het woord. We beginnen met Henk Veltman.

Blog Patiënteninbreng in kwaliteitsstandaarden

Patiënteninbreng in kwaliteitsstandaarden

7 september 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Rinie Lammers, beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog De vele kanten van kwaliteit

De vele kanten van kwaliteit

18 augustus 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Marleen ten Horn, beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Zorg is meer dan alleen ‘medisch handelen’

Zorg is meer dan alleen ‘medisch handelen’

10 augustus 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Renske Kranenburg, beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog De kwaliteit van zorg hoog houden

De kwaliteit van zorg hoog houden

6 juli 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Ruth Alderse Baas, beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Het belang van het patiëntenperspectief

Het belang van het patiëntenperspectief

23 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Anique ten Brinke, junior beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Ruim 70.000 waarderingen op ZorgkaartNederland over verpleeghuiszorg

Ruim 70.000 waarderingen op ZorgkaartNederland over verpleeghuiszorg

15 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Bewoners en hun naasten kunnen beter dan wie dan ook beoordelen hoe goed een verpleeg- of verzorgingshuis is. Daarom kunnen zij hun instelling waarderen op ZorgkaartNederland. Er staan nu ruim 70.000 waarderingen online.

Blog Wijkverpleging regelen, hoe doe je dat?

Wijkverpleging regelen, hoe doe je dat?

13 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Heeft u verpleging en verzorging thuis nodig? Afgelopen jaar hebben wij veel materialen ontwikkeld die u helpen bij het regelen hiervan. Uiteraard hebben wij hiervoor de ervaringen gebruikt van de mensen die zelf verpleging en verzorging thuis krijgen.

Blog Leren en anderen verder helpen

Leren en anderen verder helpen

8 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Hilde Bokkers, projectmanager Arbeidsparticipatie bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.