Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Tineke den Boer

Tineke den Boer

Mijn naam is Tineke den Boer en ik ben geboren in 1955. 
Binnenkort ga ik met pensioen. Dan stopt mijn IVA bij het UWV. Ik heb veel operaties gehad: ellebogen, pols, knie, maar voornamelijk operaties aan mijn rug. Een drietal wervels zijn vastgezet en heb een klapvoet opgelopen bij een privé-kliniek, waardoor ik onder de 20 graden orthopedische laarzen draag, maar waar ik geen grote afstanden mee kan lopen.

Ik heb een man, kinderen en kleinkinderen en daar geniet ik enorm van.

 

Blogs van deze auteur

Blog Concert met een beperking

Concert met een beperking

29 juni 2018 Tineke den Boer

Al jaren volgen wij de concerten van André Rieu op televisie, Dolby Digital Systeem, klinkt alsof we in een concertzaal zitten en ik kan het liggend kijken en er enorm van genieten, evenals mijn echtgenoot. Terwijl we een keer zaten te genieten zei ik, wat zou ik daar graag een keer bij willen zijn! Op het Vrijthof in Maastricht. Op z’n Limburgs op de Vriethof in Mestreech!

Blog Reizen met een chronische ziekte

Reizen met een chronische ziekte

26 april 2018 Tineke den Boer

Als chronische patiënte kan ik nog steeds een reis maken. Het is een uitdaging, maar het weerhoudt ons er niet van naar Aruba te gaan. Wel komt er meer bij kijken dan wanneer je niks mankeert.

Blog Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

19 januari 2017 Tineke den Boer

Je komt via de orthopeed bij de revalidatiearts voor een eventuele aanpassing aan je kruk omdat je duimbasisartrose behoorlijk begint op te spelen. Sta je drie kwartier later buiten met een doorverwijzing naar een orthopedische schoenmaker!

Blog Kunt u omdenken?

Kunt u omdenken?

16 februari 2016 Tineke den Boer

Als patiënt van meerdere aandoeningen, heb ik het elke dag aardig voor mijn kiezen. Hulp vragen, op en neer naar dokters, fysiotherapeuten en specialisten. Dingen die vanzelfsprekend waren, zijn dat opeens niet meer. De artrose, fibromyalgie en chronische zenuwpijn zitten in mijn persoonlijke bagage. Het is een overvolle rugzak die ik overal mee naartoe neem. Wat zou het fijn zijn als ik ‘m soms ergens kan parkeren. Even geen ballast. Even vrij in mijn hoofd.

Blog Terug bij af

Terug bij af

14 januari 2016 Tineke den Boer

Wat heb ik dit gemist. Op mijn fietsje naar de stad en bij de Hema, Blokker en V&D in de koopjesbak graaien. Maar ook: zelf mijn brood smeren, gewoon de aardappels kunnen afgieten, mijn broek dichtdoen na een toiletbezoek en koffie opschenken. Door mijn handproblemen kon ik deze alledaagse dingen lange tijd niet. Een duimoperatie begin dit jaar loste de problemen grotendeels op. Van tevoren wist ik dat ik niet meer de oude zou worden. Mijn linkerduim blijft altijd wat stijfjes, maar de pijn is tenminste weg. En daar was het me om te doen.

Blog Kleine ingreep, grote gevolgen

Kleine ingreep, grote gevolgen

23 juli 2015 Tineke den Boer

Sinds een aantal jaren heb ik duimbasisartrose aan mijn linkerhand. Niet handig, maar soit, beter dan mijn rechterhand waar ik werkelijk alles mee doe. Handtekeningen onder brieven zetten, tandpoetsen, boterhammen smeren. You name it, ik doe het met rechts.

Blog Belgische ziekenhuizen versus Nederlandse ziekenhuizen: 10-1

Belgische ziekenhuizen versus Nederlandse ziekenhuizen: 10-1

11 maart 2015 Tineke den Boer

Steeds meer Nederlanders wijken voor een medische behandeling uit naar het buitenland, kopte NRC Handelsblad ergens midden 2013. En ik ben er daar één van. Ik woon zo’n 50 kilometer van de Belgische grens vandaan en mijn toenmalige verzekeraar raadde mij aan om voor een behandeling naar de Zuiderburen te gaan. In Nederland kwam ik namelijk geen steek verder. Alleen een doosje Tramadol kreeg ik toegeschoven, terwijl ik voelde dat ik meer nodig had om mijn herniaklachten te verminderen.

Blog “Probeer dit medicijn eens”

“Probeer dit medicijn eens”

12 februari 2015 Tineke den Boer

Soms voel ik me net een proefkonijn. Sinds 2011 kamp ik met polyartrose: gewrichtsslijtage in meerdere gewrichten, vooral mijn duim doet pijn. Om die pijn te verlichten, kan ik kiezen uit een keur aan medicijnen. Als een meisje dat in een snoepwinkel uit tientallen verschillende felgekleurde lolly’s haar favoriet aanwijst. Alleen komt het kiezen van het juiste medicijn wel een stukje nauwer, dan het kiezen van een lolly. Uit Brits onderzoek (2014) blijkt namelijk dat bij 10 tot 20 procent van de mensen de voorgeschreven medicijnen helemaal niet goed werken.