Blogs van Victor de la Vieter

Victor is interviewer bij ZorgkaartNederland.

Blogs van deze auteur

  • Compliment aan de gezondheidszorg

    Er is nogal wat aan te merken op onze gezondheidszorg, vinden we - ook al werd Nederland laatst weer uitgeroepen tot het land in Europa waar je de meeste kans hebt beter te worden als je ziek bent (Health Consumer Powerhouse, februari 2017). Ook in verzorgingshuizen kom je van alles tegen dat niet klopt: ’t kan altijd beter. Maar laatst hoorde ik een opbeurend verhaal van een opgewekte mevrouw van bijna 90 in een heel gewoon verzorgingshuis in Dordrecht.
  • Overvallen door een prachtig talent

    Als de deur openzwaait weet je nooit wat je kan verwachten. Boosheid of tevredenheid? Een kale kamer of luxe spullen? Nog nooit kwam ik een kamer binnen met zo’n grote variëteit aan prachtige schilderijen als vorige week.
  • Een kat in de instelling: ja/nee

    Daar in een hoekje lag ze. In een rietenmandje met opgetrokken achterpootjes, en haar voorpootjes voor haar snuit gevouwen. Poes Iris lag heerlijk te dommelen, terwijl ik haar baasje interviewde. ‘Zonder Iris zou ik er in deze instelling niets aan vinden’, vertrouwde de eigenaresse mij toe. Ze keek het zwart-wit gevlekte beest vol aanbidding aan.