Chicken skin

Geplaatst op 7 juni 2018 door - 882 keer bekeken

Foto Chicken skin

Tijdens de nachtdienst op de intensive care slaapt mijn patiënt aan de beademingsmachine. Om 4.30 uur is ze klaarwakker. Ik zuig het slijm uit haar beademingsbuisje. Het hoesten stopt, maar haar onrust blijft.

Ze wil me iets duidelijk maken. Praten met een tube kan niet, maar gebaren maken en liplezen lukt wel. Ze wil graag muziek luisteren. Ze wrijft over haar armen en bibbert. “Hebt u het koud? Wilt u een extra deken?” Ik zit niet op het goede spoor en kom er niet achter wat zij verder bedoelt. Dan vind ik tussen haar Cd’s ‘Chicken skin music’. Ze glundert. Ry Cooder klinkt. We genieten van Hawaii op de IC. De muziek uit 1976 brengt haar terug in de tijd, toen ze 40 jaar was, met een vol en actief leven. Ze danste graag.

Nu tikken haar rimpelige oude handen de maat op de deken. Ineens zie ik hoe broos ze eigenlijk is. Het is een vroege ochtend met kippenvel.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland