Dag van de Verpleging

Geplaatst op 12 mei 2020 door - 282 keer bekeken

Foto Dag van de Verpleging

Vandaag is de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegger van de verpleegkunde. Daarom is het vandaag de Dag van de Verpleging.

Op 12 mei 1820 werd Florence Nightingale geboren, die algemeen wordt beschouwd als de grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is het daarom op 12 mei International Nurses Day, in Nederland de Dag van de Verpleging.

Juist in coronatijd
Dit jaar is door corona duidelijker dan ooit hoe belangrijk verpleegkundigen zijn. In de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg én natuurlijk ziekenhuizen lopen deze professionals ogenschijnlijk onvermoeibaar door. We zijn erg benieuwd of we dat straks ook terug zien in de waarderingen op ZorgkaartNederland. 

Veel patiënten en hun naasten hebben hun complimenten voor alle hardwerkende verplegers al uitgesproken. Zoals bij deze waardering:

"Ik was behoorlijk zenuwachtig toen ik het ziekenhuis in kwam, maar dat verdween gelijk door de goede zorgen van de verpleegsters."

Eerbetoon
Als eerbetoon aan al deze verplegers en verpleegsters van Nederland delen we graag nóg een paar mooie waarderingen van de afgelopen tijd.

DvdV 2020


Lees meer verhalen over de verpleging en verzorging
>

Wilt u uw ervaringen met de verpleging delen? Dat kan hier >
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland