Naar de navigatie Naar de inhoud

De 10 beste zorgaanbieders, deel 2: 6 t/m 4

Geplaatst op 13 april 2016 door - 6675 keer bekeken

Foto De 10 beste zorgaanbieders, deel 2: 6 t/m 4

Onlangs kon ZorgkaartNederland z’n 300.000e waardering verwelkomen. Om die mijlpaal extra aandacht te geven, gaan we in de komende weken de top-10 uit de doeken doen. Deze week gaan we verder met de nummers 6 tot en met 4 uit de lijst.

Het gemiddelde cijfer voor de zorgaanbieders op ZorgkaartNederland is een 8,0. Dat is op zich al een mooi cijfer, maar de tien zorgaanbieders uit deze lijst zitten daar nog ver boven. In dit artikel besteden we in de eerste plaats aandacht aan de deelscores.  Alle waarderingen bevatten namelijk cijfers voor ‘behandeling’, ‘informatie’, ‘luisteren’, ‘medewerkers’, ‘accommodatie’ en ‘afspraken’. De totale score is het gemiddelde van die zes deelbeoordelingen.
Daarnaast kijken we ook nog naar de in de waardering genoemde redenen voor de hoge cijfers. Tot slot benoemen we per type zorgaanbieder ook nog de drie meest gewaardeerde instellingen. Om daarover betrouwbare uitspraken te doen, nemen we daarvoor alleen instellingen mee die dertig of meer waarderingen hebben.

6. Oefentherapiepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,08

Op ZorgkaartNederland zijn 303 waarderingen van oefentherapiepraktijken te vinden. Het gemiddelde komt uit op een 9,08. De praktijken op nummer 7, de huidtherapiepraktijken,  scoorden een 9,06 gemiddeld. Hier een overzicht van de deelscores van de oefentherapiepraktijken:

 

Behandeling 

Info  

Luisteren  

Medewerkers  

Accommodatie  

Afspraken  

Gem.

Score

9,17

9,08

9,26

9,15

8,66

9,14

9,08

Bij deze deelscores vallen twee dingen op. In de eerste plaats de dat de accommodatie ‘slechts’ een 8,66 krijgt. Op zich een prima cijfer, maar wel onder het gemiddelde in deze lijst. Daar staat wel een hoge score voor het luisteren door de zorgverleners tegenover.
Interessant genoeg komt in de teksten ook bovengemiddeld vaak naar voren dat de patiënten specifiek het luisteren door de behandelaars als reden voor een hoog cijfer noemen. De schrijvers van de waarderingen prijzen de kwaliteit van de algehele behandeling echter het vaakst in hun teksten.

5. Mondhygiënistenpraktijken

Gemiddelde waardering: 9,08

Het cijfer van de mondhygiënisten komt tot stand op basis van 495 waarderingen. Oplettende lezers zien dat het gemiddelde hetzelfde is als dat van de oefentherapiepraktijken. Kijken we met meer cijfers achter de komma, dan blijkt het gemiddelde van de mondhygiënistenpraktijken toch iets hoger te liggen dan dat van de oefentherapiepraktijken. Vandaar dat die op de zesde plaats staan en de mondhygiënistenpraktijken op de vijfde. In onderstaande tabel is een overzicht van de deelscores te vinden:

 

Behandeling  

Info

Luisteren  

Medewerkers  

Accommodatie  

Afspraken  

Gem.

Score

9,19

9,07

9,11

9,14

8,88

9,09

9,08

Het cijfer voor de accommodaties is zelfs binnen deze top-10 bovengemiddeld. Omdat de meeste praktijken op dat vlak een stuk lager scoren, helpt dat de mondhygiënisten richting deze hoge klassering. Het hoogste cijfer is er echter voor de behandeling, een 9,19 gemiddeld. Gemiddeld zijn de scores op ‘luisteren’ en ‘medewerkers’ in deze top-10 juist het hoogst; op die vlakken zitten deze praktijken iets onder het gemiddelde van deze lijst.
Ook hier noemen de schrijvers van de waarderingen de kwaliteit van de algehele behandeling het vaakst als reden voor een hoog cijfer. Daarnaast prijzen ze de professionaliteit van de mondhygiënist regelmatig. Tot slot blijkt uit diverse waarderingen dat veel patiënten vinden dat de mondhygiënist een belangrijke aanvulling is op de tandarts.
De twee mondhygiënisten met de hoogste score zijn Mondhygiënepraktijk Agnes Sluijter (Almere)  en  Praktijk voor mondhygiëne Josee van Beek (Den Haag). Beide praktijken scoren gemiddeld een 9,3.


4. Ergotherapiepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,10

Op ZorgkaartNederland staan 65 waarderingen van ergotherapiepraktijken. Daarmee is dit de kleinste categorie in de top-10. De hoge cijfers voor ‘luisteren’ en ‘medewerkers’ zijn de hoofdreden voor de vierde plaats in de lijst.

 

Behandeling  

Info

Luisteren  

Medewerkers  

Accommodatie  

Afspraken  

Gem.

Score

9,14

9,09

9,28

9,28

8,83

9,00

9,10

Als belangrijke motivatie voor het hoge cijfer noemen de schrijvers van de waarderingen opvallend vaak dat de therapeut goed met kinderen overweg kan.  Kinderen vormen een belangrijke doelgroep voor de ergotherapeuten. Het is dus goed nieuws dat de therapeuten juist ook goed overweg kunnen met de jonge doelgroep. De kwaliteit van de behandeling wordt iets minder vaak uitgelicht in de waardering.

Opella Behandelcentrum Ergotherapie in Bennekom is de enige locatie met genoeg waarderingen om een betrouwbare uitspraak over het gemiddelde te doen. Dit behandelcentrum scoort gemiddeld een 8,2.

Lees ook het eerste deel van deze top-10.



Er is 1 reactie geplaatst

g. | 29 juni 2016

Aan verschillende (huis)artsen gevraagd waar staat dna voor? De meesten wisten het niet! Eén hippe arts wist het wel. Een arts zei dat ik niet zoveel moest lezen??
Met glimlach: Pardon ... moet ik dat beschouwen als reciproce laterale inhibitie (uit boekje over antagonisme van de ganglioncellen in netvlies).
Stilte en weglopen.
Ik denk (weet zeker) dat ik havo/vwo examen in de meeste vakken niet zou halen. Als autodidact o.a. elektronica zijn mensen vaak verbaasd, ook Ir. vrienden en waaronder artsen. Bij 2e graads opleiding bouw dezelfde ervaringen door redenering en praatstijl.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.