Deuren maar liever dicht

Geplaatst op 31 juli 2018 door - 662 keer bekeken

Foto Deuren maar liever dicht

Soezelig en net wakker aan het worden lig ik op de AOA. Na 14 dagen doodziek thuis ben ik hier per ambulance terechtgekomen. Kan ik ook weer afvinken als meegemaakt. Met als start een infuus voel ik me al weer heel wat.

Ik onderga de sfeer en wacht af wat komen gaat. Da's best lastig voor iemand die gewend is alles van te voren te weten, te plannen en onder controle te hebben. Maar oké, het is niet anders.

Ik lig alleen op de kamer en de deuren naar de gang zijn open. Ik hoor het geroezemoes, karren die voorbij gaan. Het spreken van verpleging op de gang, voetstappen.

Ik dommel weer wat weg. In een halve doezelstand hoor ik, omdat de deuren open zijn, op de achtergrond vlagen van een slecht nieuws gesprek door een arts met heldere stem: "Tja, gezien uw geloofsovertuiging kunnen we ervoor zorgen dat u rustig inslaapt. Daarentegen is er ook de keuze om toch nog geopereerd te worden, maar dat is aan u en uw overtuiging." Die middag bemerkte ik dat de buur toch naar de OK ging. Het blijkt dat je dan toch meer aan het leven hangt als aan je geloofsovertuiging.
Er is 1 reactie geplaatst


 • Bea | 31 juli 2018

  Ik heb al weer jaren geleden 5 weken in het ziekenhuis gelegen. Ik lag tegenover de balie van de secretaresse. Wat je dan allemaal hoort dat is werkelijk ongelooflijk. Ik hoorde ze zelfs over mijn situatie, die niet best was, praten.
  Het gebrek aan privacy vind ik vreselijk. In al die weken heb ik een keer een privé gesprek gehad met mijn predikant, ik sliep op een kamer met 4. Een keer heeft een verpleegkundige mij aangeboden mij ergens heen te rijden om met mijn man te kunnen praten zonder de oren van anderen.
  Er was in dit ziekenhuis zelfs sprake van om weer 6 persoonskamers te creëeren. Iets waar de verpleging ook totaal niet achter stond en zij hebben laten zien dat dit werkelijk geen optie was. Ze hebben twee patiënten waaronder ik naar een vierpersoons kamer gereden.
  Toen konden de beleidsmakers zien dat dit echt geen optie was. Het ging gelukkig niet door.
  Wel fijn dat jij op een eenpersoonskamer lag dan kan je deur nog dichtdoen.


Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland