Naar de navigatie Naar de inhoud

Eenzame opsluiting

Geplaatst op 19 juni 2018 door - 1641 keer bekeken

Foto Eenzame opsluiting

De deur staat open. De hond ligt aan mijn voeten. Op de achtergrond klinken heerlijke meerstemmige zeemansgezangen in het echt gezongen. De Defqon-dreun voel ik in de verte. De kerkklok geeft aan dat het bijna vijf uur is.

Voor mij wacht een week eenzame opsluiting op Elba, oh nee Elburg. Maar eenzame opsluiting op Elba klinkt als een boek. Een boek. Dat is dan ook precies de reden dat ik deze week in Elburg ben. Een goede vriendin bood haar huis aan toen ik liet ontvallen dat ik wel een eens even ergens anders wilde schrijven. En meteen gebruik maken van stilte, alleen zijn. Introspectie en zelfreflectie. Ik denk dat ik het nodig heb. Een heftige periode achter de rug met rondjes ziekenhuis in 2016 en 2017, alsmede een pittige periode voor de boeg met infusie als medicatie. Je moet het toch maar doen. Ik moet het doen.

Er zijn ook dingen die ik moet laten. Moet loslaten. Dus gewoon je koffer inpakken en de tandpasta van de wastafel meenemen. En er vervolgens niets voor in de plaats terug zetten. Wel even je dochter terugwhappen dat dat ook hoort bij het loslaten. En ach, ze is 21, dan fietst ze nog maar even naar de drogist om een nieuwe tube tandpasta te kopen toch?

Ik hoor maar al te vaak: “Jij staat nooit uit”. Dat lijkt dus wel de andere kant van loslaten. Ik zie altijd overal kansen en uitdagingen. Ik heb altijd vragen. Ik heb ook altijd overal antwoord op. Dat is niet loslaten dus. Moeilijk voor iemand die graag in control is en de regie heeft.

Met een weekje alleen kan ik daar eens mooi over nadenken. Ik laat mezelf op het eind van de eerste dag van het alleenzijn verwennen met een wellness arrangement in een nabijgelegen Spa. The Full Monthy.

Alles. Want ik wil niks loslaten.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders

Kies zorg met een keuzehulp

Beantwoord de vragen in de keuzehulp en vind de best passende zorgaanbieder.

Start de keuzehulp

Tips en advies

Kies goed geïnformeerd voor een behandeling of zorgaanbieder.

Lees het artikel


Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.